Darivanje

Umjetnik iz Srbije darovao umjetnička djela mostarskom Centru za kulturu

Kultura / Kazalište | 22. 08. 2017. u 13:15 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Srbijanski umjetnik Miodrag Miličević, koji se na ovogodišnjoj kulturnoj manifestaciji 'Mostarsko ljeto', predstavio samostalnom izložbom akvarela pod nazivom 'Nekadašnji Mostar', poklonio je 11 svojih radova za stalnu postavku galerije Centra za kulturu.

Direktor Centra za kulturu Grada Mostara Senad Suljić zahvaljujući se na ovom vrijednom poklonu, naglasio je kako su Miličevićevi radovi obogatili fundus galerije ove kulturne institucije, navodi portal mostarski.ba.

Miodrag Miličević, zaljubljenik u likovnu umjetnost iza kojeg je desetine, mnogi su rekli, izvanrednih likovnih radova, inspiriran je ljepotama našeg grada.

Rođen je u Paraćinu. U Mostar je došao 1977. godine i u njemu je proveo 13 godina. Motivi njegovih 80-ak akvarela su onaj Mostar kojega se sjeća, ali i stare fotografije, najčešće crno-bijele stare i po stotinu godina, koje je najčešće nalazio na dokumentarnim portalima. Pored motiva Grada Mostara na slikama se mogu vidjeti i portreti Mostaraca iz perioda od prije 30 i više godina.

Kopirati
Drag cursor here to close