Premijera predstave

U Mostaru ''Neće biti smak svijeta''

Riječ je o praizvedbi Lugonićevog teksta, a premijera će biti održana u “Studiju 64”, na kamernoj teatarskoj sceni Narodnog pozorišta Mostar
Kultura / Kazalište | 19. 03. 2018. u 11:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U petak, 23. 03. 2018. u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar bit će održana premijera predstave “Neće biti smak svijeta” Adnana Lugonića. Riječ je o praizvedbi Lugonićevog teksta, a premijera će biti održana u “Studiju 64”, na kamernoj teatarskoj sceni Narodnog pozorišta Mostar. Prva repriza predstave je u subotu, 24. 03. u 20 sati. Predstava “Neće biti smak svijeta” nastala je po tekstu i u režiji Adnana Lugonića koji potpisuje i dramaturgiju. Scenografiju i kostimografiju predstave radila je Sabina Trnka, a u predstavi igraju Ajla Hamzić, Dina Mušanović i Šerif Aljić.

S obzirom na ograničen broj mjesta u “Studiju 64”, ulaz na premijeru je moguć samo uz pozivnicu, a za prvu reprizu ulaznice su u prodaji na blagajni Narodnog pozorišta Mostar po cijeni od 10 KM. Premijera predstave “Neće biti smak svijeta” prva je u “Studiju 64” NPM-a nakon pune četiri godine (posljednja premijera bila je “Đaurko moja” u režiji Kaće Dorić 27. 03. 2014.).

Povodom premijere predstave, u srijedu, 21. 03. u 11 sati u “Studiju 64” Narodnog pozorišta Mostar bit će održana konferencija za novinare, na kojoj će o predstavi govoriti autorski tim predstave – autor Adnan Lugonić, glumci Ajla Hamzić, Dina Mušanović i Šerif Aljić te direktor Narodnog pozorišta Mostar Almir Mujkanović.


ULAZNICE
Ulaznice su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close