Lutkarsko kazalište

U Mostar stižu lutkari iz Varaždina s predstavom ''Dindim, o nježnosti''

Lutkarska predstava Dindim, o nježnosti nastala je prema istinitom događaju u Riu de Janieru
Kultura / Kazalište | 23. 01. 2019. u 11:52 Bljesak.info
Kopirati

U subotu 26.01.2019. u 11:00 sati Lutkarsko kazalište Mostar će ugostiti drage prijatelje iz Umjetničke organizacije GLLUGL iz Varaždina s lutkarskom predstavom ''DINDIM, O NJEŽNOSTI''.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sunčano popodne, rana jesen u Riu de Janeiru, doba obilnog hranjenja pred zimu na južnoj polutci zemlje, gdje zime nisu oštre, već sjetne. Tamo živi jedan sasvim običan čovjek, starac naborane tvrde kože i mekog srca. Joao živi usamljen, skroman život, i ne traži nikoga. No život mu je odlučio promijeniti put. Jedan sasvim neobičan događaj preokrenuo je njegovu sudbinu naglavačke.

Priča je to o nenadanom i nesvakidašnjem prijateljstvu koje mijenja život, tjera na smijeh i topi srca. Ako ste mislili da je nemoguće da čovjek i pingvin budu najbolji prijatelji, prevarili ste se. Upravo ta dva pomalo nespojiva bića sasvim slučajno postati će nerazdvojni. To je dokaz da prijateljstvo ne poznaje granice, forme i oblike, da ruši predrasude i gradi mostove između svih živih bića.

Lutkarska predstava Dindim, o nježnosti nastala je prema istinitom događaju u Riu de Janieru, gdje jedan starac postaje obitelj jednom mageljanskom pingvinu, a ta je nevjerojatna priča prikazana kroz čaroliju lutkarskog kazališta.

Ova predstava je dobila nagradu za najbolju predstavu u cjelni, te nagradu za najbolje glumačko-animacijsko ostvarenje na 11. Festivalu hrvatske drame za djecu Mali Marulić 2018.

MJESTO: LUTKARSKO KAZALIŠTE MOSTAR
VRIJEME: 26.01.2019. u 11:00
UMJETNIČKA ORGANIZACIJA GLLUGL VARAŽDIN
DINDIM, O NJEŽNOSTI (lutkarska predstava)
UZRAST: 6+
CIJENA ULAZNICE: 5,00 KM (Ulaznice u prodaji na blagajni kazališta sat prije početka predstave)
REŽIJA: Tamara Kučinović
TEKST: Tamara Kučinović i ansambl
SCENOGRAFIJA: Petar Nevžala
LUTKE: Ivana Živković i SheronPimpi – Steiner
GLAZBA: Marko Hrašćanec
OBLIKOVANJE ZVUKA: Petar Eldan
OBLIKOVANJE SVJETLA: Tamara Kučinović
IGRAJU: Nikša Eldan, Sara Ipša, Goran Guksić
PRIPOVJEDAČ: Zvonko Zečević

Kopirati