''Osjeti teatar''

U Busovači počela izgradnja amfiteatra na otvorenom

U samim radovima na izgradnji amfiteatra će sudjelovati nastavnici, učenici i osoblje Osnovne škole Kaćuni, kao i učesnici projekta Osjeti Teatar.
Kultura / Kazalište | 27. 05. 2021. u 16:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru projekta Osjeti Teatar ovih dana je u Busovači počela izgradnja amfiteatra na otvorenom na kojem će u mjesecu srpnju biti održan Omladinski festival kulture.

Projekt realizira Studio Teatar sa svojim partnerima, a sam amfiteatar se gradi u partnerstvu sa Osnovnom školom Kaćuni i to po uzoru na amfiteatar izgrađen prošle godine u Kaćunima.

U samim radovima na izgradnji amfiteatra će sudjelovati nastavnici, učenici i osoblje Osnovne škole Kaćuni, kao i učesnici projekta Osjeti Teatar.

Ljetna pozornica u Busovači bit će otvorena Omladinskim festivalom kulture na kojem će igrati četiri omladinske predstave nastale kroz projekt Osjeti Teatar, ali i drugi kulturno – zabavni sadržaji koji će Busovaču u mjesecu srpnju učiniti kulturnim centrom Srednje Bosne.

Usporedo sa izgradnjom amfiteatra u Busovači 16 mladih ljudi, zajedno sa svojim mentorom Nusmirom Muharemovićem, sprema autorsku predstavu čije je premijerno izvođenje također planirano za mjesec srpanj i otvorenje Omladinskog festivala kulture.

Imajući u vidu da je u projekt Osjeti Teatar uključeno preko 70 mladih, ljeto u Busovači će biti ispunjeno kreativnošćuu i mladošću.

Projekt Osjeti Teatar se realizira zahvaljujući podršci programa Bosnia and Herzegovina Resilience Initiative (BHRI), koji sprovodi Međunarodna organizacija za migracije (IOM), uz financijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)

Kopirati
Drag cursor here to close