Do 20. srpnja

U Bugojnu počeo 48. teatarski festival BiH „Fedra“

Festival će trajati do 20. srpnja, a završit će dodjelom nagrada i priznanja najuspješnijim pozorišnim ostvarenjima.
Kultura / Kazalište | 14. 07. 2020. u 09:26 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izložbom „Vojnici“ Denisa Haračića sinoć je u Bugojnu počeo 48. teatarski festival Bosne i Hercegovine „Fedra“, koji će poklonicima kazališne umjetnosti ponuditi brojne kulturne sadržaje.

Na značaj jednog od najstarijih teatarskih festivala u našoj zemlji ukazali su u svojim obraćanjima njegov direktor Mirza Idrizović, i načelnik toga grada Hasan Ajkunić.

Prikazana je prva predstava u natjecateljskom dijelu Festivala, a publici su se predstavili članovi Odrasle scene Teatra „Fedra“ iz Bugojna, koji su premijerno odigrali predstavu „Tvrdica“ mladog bugojanskog reditelja Senada Milanovića.

Sjajne glumačke uloge ostvarili su Amel Ugarak, Suad Velagić, Vigor Dundović, Saliha Hajrić, Nedim Milanović, Ajla Beganović i Zina Šahović, dok glazbu potpisuje Jasmin Jusić.

Predstavu „Šta je zapravo uradio Tom“ večeras će odigrati članovi DIS – Pozorišta mladih iz Banja Luka, dok će u pratećem dijelu programa nastupiti Omladinska scena Teatra „Fedra“, s predstavom „Pozorište i društvo“.

U sljedećim danima, pozorišna publika s područja gornjovrbaske regije moći će pogledati predstave glumaca iz Živinica, Travnika, Visokog, Trebinja i Laktaša.

Festival će trajati do 20. srpnja, a završit će dodjelom nagrada i priznanja najuspješnijim pozorišnim ostvarenjima.  

Kopirati
Drag cursor here to close