Publika traži ''Hamleta''

Tri izvedbe ''Hamleta'' na sceni HNK Mostar

Zbog velikog interesa tri izvedbe ''Hamleta'' na sceni HNK Mostar
Kultura / Kazalište | 13. 11. 2017. u 16:14 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru očekuju nas tri izvedbe kazališnog hita “Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja” – u utorak 14.11., srijedu 15.11. i petak 17.11.2017. Sve izvedbe počinju u 20 sati. Ulaznice za izvedbu u utorak već su rasprodane.

 ''Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja“ prvo je i najpoznatije dramsko djelo proslavljenog hrvatskog autora Ive Brešana. Mostarski „Hamlet“ postavljen je na scenu ispunjenu bačvama raznih veličina, odnosno na veliko seosko gumno s nebom i oblacima u trećem planu. Prostor zapravo sugerira jednu veliku krčmu na otvorenom, donjomrdušku agoru, koja je i groteskni vlaški parlament i pozornica, s Brešanovim „Hamletom“ kao jedinom točkom dnevnog reda. Sugerirajući prostor slobode ovakva scenska postavka postaje ironični komentar rigidnoga socijalističkog konteksta s početka pedesetih godina prošlog stoljeća. Istodobno, bačve na seoskom gumnu prizivaju davni svijet ritualnih svetkovina, dakle antički eksterijer, gdje se plesom, pjesmom i vinom slavio bog Dioniz.

 Predstavu je režirao Ivan Leo Lemo, scenografkinja je Vesna Režić, kostimografkinja Mirjana Zagorec, autor glazbe Zvonimir Dusper i koreograf Leo Mujić.

 U predstavi igraju: Slaven Knezović, Robert Pehar, Ivan Skoko, Angela Bulum, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Jelena Kordić Kuret, Bojan Beribaka, Nikolina Marić, Mario Bošnjak i Zorislav Galić te članice KUD Sveti Ante iz Cima Danica Džidić, Stana Šuman i Sofija Vrljić, priopćeno je.

 

Ulaznice

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, odnosno za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezervirati:

  • telefonom na broj 063 317 348
  • putem Facebook stranice Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru
  • porukom na adresu e-pošte [email protected]

Studenti Sveučilišta u Mostaru i za ove predstave s redovitog repertoara HNK Mostar mogu iskoristiti vaučere koji ih čekaju u prostorijama Studentskog zbora ili na blagajni HNK Mostar, ali uz obaveznu prethodnu rezervaciju.

Kopirati
Drag cursor here to close