Travnik

Treću festivalsku večer „inBoxa“ obilježili Tarik Filipović i Marta Bereš

Ovim je završen natjecateljski dio programa na Regionalnom festivalu monodrame „inBox“.
Kultura / Kazalište | 19. 09. 2021. u 12:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tarik Filipović i Marta Bereš obilježili su treću festivalsku večer s predstavama „Ćiro“ i „One girl show“, čime je završen natjecateljski dio programa na Regionalnom festivalu monodrame „inBox“.

Sinoć je treću festivalsku večer otvorio Tarik Filipović sa svojom monodramom „Ćiro“ posvećenom Travničanu i „treneru svih trenera“ Miroslavu Blaževiću. Iako nije prvi put da s njom dolazi u travnički kraj, puno gledalište pokazalo je kako je predstava o njihovu sugrađaninu uvijek dobrodošla.

''Da se izrazim nogometnim rječnikom, svaka je ova predstava kao utakmica. Iako je u jednu ruku igram s lakoćom, svaki put moram dati sve od sebe. Posebice zato što je ljude jako teško nasmijati kvalitetno i dobro, a ova predstava je stvorena, između ostalog, upravo radi toga'', komentirao je Filipović „Ćiru“ dodavši kako je za predstavu slagao kockice godinu dana te kako je sve u njoj istina.

Nakon „Ćire“ na sceni je uslijedila „One girl show“, monodrama u izvedbi Marte Bereš.

''Predstava nije bazirana samo na istinitim događajima iz mog života, nego i na mojim lažima. Ovu sam predstavu odigrala već gotovo devedeset puta tijekom čega je bilo najrazličitijih reakcija – od odlaska publike na pola do situacija u kojima se gledatelji vraćaju predstavi po deseti put'', osvrnula se Bereš.

Osim sinoćnjih predstava, na festivalskom se programu našlo i interaktivno predavanje predsjednice žirija prof. dr. sc. Sanje Nikčević „Istine i laži o kanonu“.

Večeras će pak uslijediti proglašenje pobjednika, ali i monodrama „Prekvalifikovana“ Sanele Krsmanović koja će u revijalnom tonu i zatvoriti prvo izdanje Regionalnog festivala monodrame „inBox“.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close