Plesna predstava

Ulaznice za 'Touch of MADNESS' su osvojili...

Nakon Berlina, Sarajeva, Zagreba, Beograda i Astane, 'Touch of MADNESS' stiže i u Mostar!
Kultura / Kazalište | 07. 12. 2017. u 17:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Narodnom pozorištu Mostar u nedjelju, 10.12. u 19 sati s ponosom najavljujemo gostovanje teatarsko - plesne predstave 'Touch of MADNESS', koja u Mostar stiže nakon izvedbi u Berlinu, Astani, Sarajevu, Zagrebu, Beogradu.

“Touch of Madness” je izvođen na festivalu DOCK 11 u Berlinu, festivalu Perforacije u Zagrebu, u Astani (KAZ) u Kazahstanu na pozorišnom festivalu u sklopu EXPO 2017., u Sarajevskom ratnom teatru SARTR, u Domu omladine u Beogradu...

Nemanja Mutić i Katharina Maschenka Horn su muškarac i žena, Bosanac i Njemica, glumac i plesačica. Bazirano na njihovim vlastitim životnim iskustvima, oni kreiraju slike i situacije iz današnjeg svijeta i vremena u kazališno-plesnoj predstavi “touch of MADNESS”. Katharina i Nemanja djele, suprotstavljaju i preispituju tradiciju i kulturu iz kojih dolaze, provociraju stavove i uvjerenja jedno kod drugog u kontekstu trenutnih političkih i socijalnih situacija u njihovim zemljama.

Glazbu za „touch of MADNESS“  kreiraju Jan Günther i Jan Novosel. Predstava “Touch of MADNESS”  je kreirana od siječnja do ožujka 2017. godine u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Njemačkoj, a od ožujka do lipnja 2017. je igrana u ovim zemljama, kao i u Astani.

 Iva Nerina Sibila, PLESNA SCENA.hr: (...) “touch od MADNESS jednostavna je no iskrena i stvarna scenska igra koja odiše energijom i neposrednošću oboje izvođača. Ni u koreografskom, kao ni u glumačkom ili autorskom potezu oni ne tragaju za eksperimentom ili inovativnim izričajem, nego ogromnu i goruću temu razvijaju unutar vlastitog iskustva u doziranom omjeru osobnog i općeg”.

Koncept / Režija / Koreografija/ Izvođenje: Katharina Maschenka Horn

Koncept / Režija / Koreografija / Izvođenje: Nemanja Mutić

Muzika: Jan Günther i Jan Novosel

Dizajn svjetla: Sanja Gergorić

Fotografija: Emilien Leonhardt

www.katharinahorn.com

S podrškom od:

Goethe Institute Belgrade, Goethe Institute Zagreb, Goethe Institute Sarajevo, Heinrich-Böll-Stiftung Sarajevo, Station - Service for Contemporary Dance Belgrade, Nomad Dance Academy, Life Long Burning - DANCE Works! Co-Production (supported by the Culture Programme 2007-2013 of the European Union)  Tala Dance Centre Zagreb and European Cultural Foundation

Sa posebnim zahvalama: DOCK 11 Berlin, Sarajevski Ratni Teatar Sartr, Dom Omladine Beograd, Narodna Biblioteka Bosanska Kostajnica.

Ulaznice

Ulaznice možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Mostar svakim radnim danom od 9 - 14 sati. Rezervacije na broj 036/550-128, e- mail: [email protected] i porukom u inbox na facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar. Na dan igranja predstave, u nedjelju, blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 17 do 19 sati, priopćeno je.

Portal Bljesak.info je u suradnji s Narodnim pozorištem tri čitatelja nagradio s po dvije  ulaznice. Ulaznice su osvojili  Ana Zeljko, Mirna Spužević i Ivan Raič.

Kopirati
Drag cursor here to close