Vitez

Torcida organizirano došla na predstavu kako bi podržali rad gradskog kazališta

Ovogodišnje kazališne dane u Vitezu otvorio je Ivan Debeljak, tajnik Torcide Vitez, koja je organizirano došla na predstavu, na taj način želeći podržati rad Gradskog kazališta mladih Vitez.
Kultura / Kazalište | 03. 09. 2019. u 08:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dani kazališta „Vitez 2019“ svečano su otvoreni protekle nedjelje, predstavom ''Lova iz snova“, još jednom uspješnicom Gradskog kazališta mladih Vitez. Ovogodišnje kazališne dane u Vitezu otvorio je Ivan Debeljak, tajnik Torcide Vitez, koja je organizirano došla na predstavu, na taj način želeći podržati rad Gradskog kazališta mladih Vitez.

''Mi danas slavimo 16 godina postojanja, a sretni smo što smo došli podržati naše prijatelje iz Gradskog kazališta mladih Vitez. Hvala i svima vama što ste došli i napunili dvoranu. Ipak, puno bolje navijamo nego što govorimo, pa neću duljiti, zato proglašavam otvorenim 11. Dane kazališta „Vitez 2019“ i želim puno uspjeha našim glumcima'', kazao je prilikom otvaranja kazališnih dana Ivan Debeljak.

Nakon svečanog otvorenja, a prije početka predstave, publici su se kratkim prikazom predstavili polaznici Ljetne škole glume iz Viteza i Busovače. Petnaestominutni prikaz oduševio je publiku, a mladi glumci od kojih je većina prvi put na sceni su plijenili svojim glumačkim talentom i vještinom, te su na koncu pobrali ogroman pljesak.

Publiku je jednako oduševila i izvedba predstave „Lova iz snova“, koju mladi viteški glumci već treći put u nepunih pola godine izvode u Kazališnoj dvorani Vitez. Dvoranom, koja je ponovno bila ispunjena, se za vrijeme predstave prolamao smijeh, a na koncu, po tko zna koji put, publika u Vitezu je na koncu predstave priredila istinske ovacije mladim članovima viteškog kazališta.

''Još jedna prekrasna večer je iza nas sa sjajnim sadržajem. Ponosni sam na naše glumce, ali i na mlade polaznike Ljetne škole glume. Nastavili smo s praksom pozivanja udruga koje Vitez čine ljepšim mjesto, tako da smo ovoga puta ugostili Torcidu Vitez, koja zbija jako puno doprinosi našem gradu. Hvala im na dolasku, kao i ostatku naše divne publike. Nema vremena za odmor, slijede nam brojna gostovanja, ali i predstave na našim kazališnim danima“, poručili su iz GKM-a Vitez. 

Predstava Lova iz Snova vodi nas u 'tunel' studentskog života. Studenti povijesti, solo pjevanja i teologije rješavaju emotivne i financijske drame koje su ih pogodile. Vrlo brzo njihovoj drami pridružuje se nova stanarka - frizerka. U nizu zamršenih odnosa situacija postaje gotovo irealna kada se pojave Hanibal i Neron. Tko su oni i otkud oni u stanu ne znaju ni sami likovi, ali nakon spoznaje postaju žedni za novcem što dovodi do novih peripetija u odnosima i čitavu radnju postavlja vrlo komičnom.

Režiju predstave potpisuje Marko Mirković, koji je i autor teksta pisanog po motivima predstave „Hanibal podzemni“ Hrista Bojčeva. U predstavi igraju: Sunčica Strukar, Franko Bralo, Minela Salkić, Nikola Lujić, Ines Pavlović i Robert Šafradin. Asistent režije je Bruno Grebenar, izvršni producent Ivan Sajević. Grafičko oblikovanje potpisuje Borislav Sučić, a na tehnici su Monika Maros i Sara Šantić.

Generalni pokrovitelj 11. Dana kazališta "Vitez 2019" je Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽSB i resorni ministar Bojan Domić.

Sljedeća predstava na kazališnim danima u Vitezu je monodrama Marina Bikića, „Đe ti je pita“, koja će biti izvedena u nedjelju, 8. rujna, s početkom u 19 sati. .

Kopirati
Drag cursor here to close