Nagrada Ivica Matić

Tomislav Topić nagrađen na Sarajevo Film Festivalu

Kultura / Kazalište | 17. 08. 2017. u 11:41 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tomislav Topić, direktor Mediteran Film Festivala dobitnik je nagrade ''Ivica Matić'' koju je u sklopu 23. Sarajevo Film Festivala dodijelilo Udruženje filmskih radnika.

Direktoru Mediteran Film Festivala Tomislavu Topiću pripala je nagrada za doprinos bh. filmu, kontinuiranom održavanju festivala koji na poseban način slavi dokumentarni film i obrazuje publiku za tu vrstu filma, s posebnim naglaskom na obrazovanje mladih kroz filmske radionice u organizaciji Mediteran Film Festivala.

Topić, u uvodniku ovogodišnjeg MFF-a, uspoređuje festival u Širokom Brijegu s filmskim vlakom.

''Prolazio je vlak kroz predivne predjele i teške uspone, ali je lokomotiva vukla. Sve se napravilo da bi se stiglo na odredište. Na svakoj stanici vlak su pomagali dobrotvori, sponzori i institucije. Kompozicija je jurila, dimilo se do nakraj svijeta. Stanica u Širokom Brijegu se uređivala i dobivala festivalski sjaj. Pjevalo se u vagonima. Skretničari nisu imali puno posla, znalo se gdje se ide i zašto. Pruga je povezivala najudaljenija mjesta Mediterana, prolazila kroz zabranjene i riskantne zone. Vagoni su bili krcati i otvoreni za sve, na svjetskim stanicama ulazili su putnici od San Diega do Tokija...'', navodi Topić.

Mediteran Film Festival bit će održan u Širokom Brijegu od 23. do 26. kolovoza.

Kopirati
Drag cursor here to close