Toksini su svuda oko nas

''Toksini'' u HNK Mostar

Redatelj Ivan Tomašević kaže kako su „toksini“ svuda oko nas i truju sve naše organe.
Kultura / Kazalište | 17. 06. 2019. u 15:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradsko pozorište iz Trebinja u srijedu, 19. lipnja, gostuje u Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru s predstavom „Toksini“ rađenoj u suradnji s Narodnim pozorištem Republike Srpske i u koprodukciji s Teatrom FEDRA Bugojno.

„Toksini“ su djelo suvremenog poljskog dramaturga Krištofa Bizoa, a režiju potpisuje Ivan Tomašević.

Senad Milanović i Željko Milošević su akteri ove duodrame koja se sastoji od pet žanrovski različitih slika koje crnohumornim, dramskim, pa i tragičnim akcentom ulaze i razotkrivaju bit današnjeg života. Priča obiluje obratima, intrigantnim situacijama u kojima gledatelj nalazi prostor za razmišljanje, ali i za smijeh, tugu te zabrinutost nad samim sobom.

Fokus je na „toksinima“ suvremenog društva – usamljenosti, nasilju, nedostatku ljubavi i poremećenom sustavu vrijednosti.

Redatelj Ivan Tomašević kaže kako su „toksini“ svuda oko nas i truju sve naše organe.

„Najopasniji su oni kojih nismo svjesni, oni koji se uvuku u misao i u dušu. Oni koji nam ne dopuštaju da sagledamo uzroke i posljedice svog ponašanja, da ne razumijemo svoj jezik ako njim neko drugi govori, da postajemo jedinke koje kaotično tumaraju u kontaminiranom društvu lupajući glave o zidove svojih zabluda, sujetno čuvajući svoja uvjerenja da se do sjedinjenja može doći samo na polju mržnje i sukoba, a ne na polju ljubavi i razumijevanja. Na takve toksine bi htjeli da ukažemo“, poručuje redatelj Tomašević.

Kopirati
Drag cursor here to close