Otvorene prijave

Teatarski festival održavat će se na otvorenim scenama Mostara

Festival se održava pod motom: U traganju za identitetom – Mi znamo šta smo, ali ne znamo šta možemo biti, priopćeno je u subotu iz MTM-a.
Kultura / Kazalište | 30. 05. 2020. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski teatar mladih i Centar za dramski odgoj objavili su poziv za prijavljivanje predstava za 45. Mostarski teatarski festival – Festival autorske poetike koji će ove godine biti održan od 28. kolovoza do 3. rujna.

Festival se održava pod motom: U traganju za identitetom – Mi znamo šta smo, ali ne znamo šta možemo biti, priopćeno je u subotu iz MTM-a.

Na festivalu mogu sudjelovati svi oblici kazališnog organiziranja, od profesionalnih ansambala do školskih dramskih grupa, ako imaju predstavu sa izraženim autorskim stavom u ključnim elementima umjetnosti teatra.

Umjetničko vijeće festivala na bazi prijavljenih predstava odabrat će do 10 predstava za glavni program festivala. Ideja je, navode, da se najveći broj predstava igra na otvorenim scenama Mostara poštujući sve preporuke epidemioloških službi uslijed pandemije covid 19.

Festivalski žiri može dodijeliti do 4 ravnopravne nagrade “Mravac” za autorski stav u bilo kom elementu umjetnosti kazališta, te jednu nagradu “Mravac” za dramaturgiju predstave.

Prijave se primaju do 30. lipnja 2020. godine, a Umjetničko vijeće objavit će repertoar festivala najkasnije 1. kolovoza 2020. godine, priopćeno je iz Mostarskog teatra mladih.

Kopirati
Drag cursor here to close