HNK Mostar

''Sviraj to ponovno, Sam'' - predstava o ostavljenom i zbunjenom muškarcu

''Sviraj to ponovno, Sam'' priča je o jednom ostavljenom, zbunjenom muškarcu koji se ne snalazi u zavođenju i ratu spolova te je uvijek na gubitničkoj poziciji.
Kultura / Kazalište | 20. 12. 2018. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sviraj to ponovno, Sam'', predstava po tekstu svima dobro poznatog redatelja, pisca, glumca i komičara Woodija Allena, a u režiji Marija Kovača odigrana je sinoć u HNK Mostar.

''Sviraj to ponovno, Sam'' priča je o jednom ostavljenom, zbunjenom muškarcu koji se ne snalazi u zavođenju i ratu spolova te je uvijek na gubitničkoj poziciji. On je i veliki filmofil pa mu se u kriznim trenucima u fantazijama sa savjetima i mišljenjima pojavljuje nitko drugi nego Humphrey Bogart, a on sam postaje Bogartov učenik.

Foto: HNK Mostar / Iz predstave Sviraj to ponovno, Sam

Robert Pehar, koji je utjelovio ovog simpatičnog i nesnalažljivog muškarca, objašnjava kako je ovo osobna drama o pojedincu u vječitoj životnoj temi, a to su muško-ženski odnosi i snalaženju u tome.

''Britki intelektualni humor je ono što je opuštajuće u ovoj predstavi. On ni u jednom trenutku ne leti u vulgarnosti, to nisu gegovi nego ironijski odmak od stvarnosti u kojoj svi jesmo. Woody Allen je u tome majstor, a zahvaljujući redatelju, koji je s nama radio u vrlo opuštenom ozračju od samog početka'', kaže Pehar te dodaje kako je repertoarno jedna ovakva predstava trebala Kazalištu.

Foto: HNK Mostar / Iz predstave Sviraj to ponovno, Sam

Angela Bulum se pojavila u ulozi Linde, supruge Allanovog najboljeg prijatelja, ali jedine s kojom mu je u tom trenutku ugodno i jedine s kojom dijeli svoje nesigurnosti i neuroze.

''Lagano, zabavno i duhovito nam je bilo pripremati ovu predstavu, vrlo opušteno. Ona jeste tehnički dosta zahtjevna jer ima dosta promjene uloga i presvlačenja, ali je unatoč tome dinamična i s brzim izmjenama. Linda je udana, ali zapostavljena žena. Njezin muž je zaokupljen karijerom i zanemaruje ju pa se ona i Allan, družeći se iz dana u dan, zbliže te se dogodi i preljub'', objašnjava nam Angela ulogu Linde.

Foto: HNK Mostar / Iz predstave Sviraj to ponovno, Sam

Kako sama kaže, Linda je prototip zanemarene žene koja, unatoč dobroj poslovnoj karijeri, ima kompleks manje vrijednosti, dosta nesigurnosti, česte migrene te često poseže za tabletama, iako je s druge strane jako romantična i nježna.

Osim Roberta Pehara i Angele Bulum, u predstavi igraju i Ivan Skoko, Ivo Krešić, Jelena Kordić Kuret i Nikolina Marić. Kada su u pitanju komedije koje je pisao Woody Allan, uvijek možete računati na dobro provedeno vrijeme i zdrav te pametan humor.

Foto: Bljesak.info / Publika uoči predstave
Foto: Bljesak.info / Publika uoči predstave
Foto: Bljesak.info / Publika uoči predstave
Kopirati
Drag cursor here to close