Narodno pozorište

Osvojite ulaznice za predstavu ''Neće biti smak svijeta''

Sutra Ivan Lovrenović, “Neće biti smak svijeta” u petak i subotu u “Studiju 64” Narodnog pozorišta Mostar.  
Kultura / Kazalište | 11. 04. 2018. u 11:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U “Studiju 64” Narodnog pozorišta Mostar iduća tri dana publiku očekuje zanimljiv program: sutra, u četvrtak, 12. 04. u 19 sati u programu “Književni most” gostuje Ivan Lovrenović (1943.), pisac, urednik, novinar. Ulaz na “Književni most” je besplatan.

U petak i subotu, 13. i 14. 04. u 20 sati u “Studiju 64” bit će izvedena najnovija predstava NPM-a “Neće biti smak svijeta” po tekstu i u režiji Adnana Lugonića. Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom za učenike, studente i  umirovljenike 3,50 KM. Predstava u petak u “Studiju 64” NPM-a izvodi se u sklopu XX. “Mostarskog proljeća” – Dana Matice hrvatske.

Predstava “Neće biti smak svijeta” selektirana je i u Glavni natjecateljski program XVII festivala bosanskohercegovačke drame i autorskog teksta Zenica 2018. te na Festival glumca u Konjicu, gdje će biti izvedena sljedećeg mjeseca.

Tekst “Neće biti smak svijeta” Lugonić je pisao namjenski za Narodno pozorište Mostar – predstava govori o odnosima unutar jedne porodice, o gubitku sjećanja, teretu prošlosti i teretu nasljeđa; o strahovima i nadanjima mladih; o krivici i preživljavanju; o intimnom smaku svijeta pojedinca i nadi... Predstava o ocu i dvije kćerke, Nini i Maši, priopćeno je.

Scenografiju i kostimografiju predstave radila je Sabina Trnka, a u predstavi igraju Ajla Hamzić (Maša), Dina Mušanović (Nina) i Šerif Aljić (Otac).

Večeras (11. 4.) u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar na Velikoj sceni, u sklopu Sajma gospodarstva, bit će izvedena predstava “Narodni poslanik” Narodnog pozorišta Užice, autora Branislava Nušića, u režiji Slavenka Seletovića. Ulaz je besplatan.

ULAZNICE

Ulaznice po cijeni od 7 KM, s popustom za učenike, studente i  umirovljenike 3,50 KM za predstavu “Neće biti smak svijeta”, u prodaji su na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati, na dan igranja predstave od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati. Rezervacije: na broj 036/550-128, mail: [email protected], porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar.

Napomena: u prodaji su i ulaznice za 15. Međunarodni festival komedije “Mostarska liska”, koji će se održati od 20. – 27. 04. u Narodnom pozorištu Mostar.

 

Portal Bljesak.info u suradnji s Narodnim pozorištem Mostar daruje 2X2 ulaznice za predstavu ''Neće biti smak svijeta'' za petak i subotu. Četiri čitatelja ulaznice mogu osvojiti tako što pošaljete svoje podatke (ime, prezime, broj telefona) na [email protected].

Dobitnici ulaznica za petak su Dario Brajković i Larisa Babaja, a za subotu Mili Kevelj i Dalibor Alilović.

Kopirati
Drag cursor here to close