Predstava Dragana Mace Marinkovića

''Sunce tuđeg neba'' pred publikom u Mostaru

Predstavu ''Sunce tuđeg neba''publika će imati priliku da pogleda u petak 2. studenog s početkom od 20:00 sati u Narodnom pozorištu u Mostaru.
Kultura / Kazalište | 11. 10. 2018. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Sunce tuđeg neba'' opet će zasjati u Mostaru.

Predstavu ''Sunce tuđeg neba''publika će imati priliku da pogleda u petak 2. studenog s početkom od 20:00 sati u Narodnom pozorištu u Mostaru.

Ovaj multimedijalni projekt pod redateljskom palicom glumca Dragana Marinkovića Mace, donosi uzbudljivu životnu priču gdje se prepliće čitav spektar ljudskih emocija, od smijeha do suza.

Priča počinje devedesetih godina prošlog stoljeća, gdje glavni junak ove katarzične ispovesti na duhovit način, sa elementima crnog humora, pripovjeda svoj životni put od nemila do nedraga, svom bekstvu od ludila, paklu rata i njegovim posljedicama, nešto sa čime se svaki čovjek sa ovih prostora može identificirati.

Junak ove predstave je višenacionalan i multikulturalan i kao takav se našao u situaciji da luta svijetom, tražeći svoj dom, to parče neba, svoj novi spas.

U pokušaju da se prilagodi novoj sredini, junak ove predstave prolazi kroz mnoštvo situacija, obrtaja i duševnih stanja koja idu od euforičnog oduševljenja do neuroze, bijesa i gnjeva, često uzrokovanog nepravdom. Konstantno praveći paralele sa svojim novim domom i s onim koji je ostavio iza sebe, donosi zaključke koji su prožeti zdravim humorom, njegovim jedinim oružjem.

Na kraju svog puta, vraća se u zemlju koju je napustio i susreće se sa potpuno novim svijetom, koji pokušava sada prepoznati.

Ova tragikomedija sa snažnim vizualnim efektima, legendarnom glazbom sa eks YU prostora, plesom koji korespondira sa stvarnošću, bolno je istinita jer iznosi činjenice stvarnih događaja iz prošlosti, a opet sa snažnim uporištem u današnjoj svakodnevici.

Ovaj satirični komad obuhvaća različita mesta, vremena i uspon civilizacije s krajem dvadesetog stoljeća gdke se provlači još uvijek aktualno pitanje koje prožima vreme i prostor - Ići, ili ostati?

Na nama je da odgovorimo jer - " biti spreman, to je sve", zar ne?

Kopirati
Drag cursor here to close