Kraj projekta

Sunčani vrtuljak - Završena priča o prijateljstvu

„Sunčani vrtuljak“ je lutkarska predstava koja na kreativan, a prije svega pedagoški prilagođen način, prati avanture likova Mišice i Mede kroz godišnja doba.
Kultura / Kazalište | 13. 06. 2018. u 09:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruženje „Studio za izvedbene umjetnosti“ u Mostaru uspješno je završilo projekt pod nazivom „Sunčani vrtuljak“ u okviru kojeg je odigrano devet predstava na području grada Mostara za koje je sredstva osigurala Raiffeisen banka.

Projekt je startao u prosincu prošle godine, igranjem predstave na mostarskom Adventu za veliki broj mostarskih mališana i njihovih roditelja, a nakon toga odigrane su dvije predstave u Centru za djecu i omladinu sa posebnim potrebama „Los Rosales“ u Mostaru za sve uzraste.

Ostalih šest predstava odigrano je u prostorijama J.U.Ciciban i J.U.Dječiji vrtići Mostar za djecu uzrasta od 3 do 6 godina i to u organizacijskim jedinicama: Pčelica, Zvjezdica, Cernica, Radobolja, Kuća od kamena i Sunce.

„Sunčani vrtuljak“ je lutkarska predstava koja na kreativan, a prije svega pedagoški prilagođen način, prati avanture likova Mišice i Mede kroz godišnja doba.

To je priča o prijateljstvu, ali i o metamorfozi prirode kroz četiri godišnja doba. Svako godišnje doba prikazuje novu avanturu junaka, male Mišice i njenog najboljeg prijatelja Mede. Prekrasno oslikana scenografija, kostimi naših junaka i muzika Antonija Vivaldija dočarala je djeci svijet scene, lutke, rekvizite i igre.

Režiju predstave potpisuje Zalan Greguss (Subotica), glumac i reditelj, a u predstavi igraju mostarski glumci Igor Vidačković (Lutkarsko pozorište) i Anđela Bulum (HNK Mostar).

Predstava je bila poklon Raiffeisen banke djeci, njihovim roditeljima i odgajateljima a osnovni cilj projekta bio je razvoj mlade publike kroz odgojno-obrazovne institucije.

 

Kopirati
Drag cursor here to close