Ured za Hrvate izvan RH

Sto tisuća kuna za izgradnju Hrvatskoga kulturnog centra u Bosanskom Grahovu

Kultura / Kazalište | 12. 09. 2017. u 16:44 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Republike Hrvatske nastavila je s potporom izgradnje Hrvatskoga kulturno-obrazovnog centra u selu Korita nadomak Bosanskog Grahova, kojeg će Ured za Hrvate izvan RH ove godine pomoći sa 100.000 kuna.

Ured za Hrvate izvan RH ove je godine izdvojio ukupno 23,5 milijuna kuna za potporu projektima i programima od interesa za hrvatski narod u Bosni i Hercegovini.

Među odabranim projektima je i sedam projekata s područja Hercegbosanske županije, među kojima i spomenuti projekt u Bosanskom Grahovu, priopćeno je Udruge za očuvanje povijesne i kulturne baštine "Don Juraj Gospodnetić".

Dosadašnjom pomoći Republike Hrvatske završeni su zemljani i betonski radovi na izgradnji podrumskih prostorija Hrvatskoga kulturno-obrazovnog centra u Koritima, a ove bi se jeseni planirani dvoetažni objekt trebao biti stavljen pod krov.

Centar će imati i konferencijsku dvoranu, nekoliko apartmana za goste te dvoranu za smještaj planinara.

Nositelj projekta je Udruga za očuvanje povijesne i kulturne baštine "Don Juraj Gospodnetić" Bosansko Grahovo, a u zgradi Centra će, osim spomenute udruge, sjedište imati i ostale udruge grahovskih Hrvata: DVD Korita, Planinarsko-ekološko društvo "Veliki Bat" te Pljočkarski klub Grahovo.

Kopirati
Drag cursor here to close