'Što te nema...'

Sevdah drama o Šantiću i 'tadašnjem Mostaru'

Riječ je o sasvim novom žanru ''sevdah drami'' koja po prvi put u povijesti postavlja na daske koje život znače
Kultura / Kazalište | 08. 10. 2019. u 13:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u petak 11. listopada s početkom u 20 sati premijerno će biti odigrana praizvedba predstave 'Što te nema ...' autorice Marijane Aracki, u režiji Erola Kadića.

Tim povodom u utorak 8. listopada u Mostaru je održana konferencija za medije na kojoj je predstavljen koprodukcijski projektri kazališne kuće iz Mostara i Banja Luke: Narodnog pozorište u Mostaru, Hrvatskog narodno kazalište u Mostaru i Narodnog pozorište Republike Srpske iz Banja Luke.

Video: Konferencija za medije u Mostaru

Izvršni producent predstave je Srpsko prosvjetno i kulturno društvo 'Prosvjeta' gradski odbor Mostar. Riječ je o sasvim novom žanru ''sevdah drami'' koja po prvi put u povijesti postavlja na daske koje život znače priču o životu poznatog mostarskog pjesnika Alekse Šantića, o njegovoj nesretnoj ljubavi s Ankom Tomlinović, ali o i tadašnjem Mostaru. 

Premijerne izvedbe bit će odigrane u okviru kulturne manifestacije '100. Šantićeve večeri poezije', i to u Narodnom pozorištu Mostar 11. listopada, zatim premijera u Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar 15. listopada, a u Narodnom pozorištu Republike Srpske 18. listopada.

 

Kopirati
Drag cursor here to close