Tri grada

Što su to duvanjska ''Ženska posla''?

''Divno je raditi s profesionalcima koji traže mlade talente željne učenja i omogućuju im da puste svoj glas'', rekla je članica projekta Ružica Parlain.
Kultura / Kazalište | 15. 10. 2019. u 13:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mlade žene iz Tomislavgrada sudjelovale su u stvaranju urnebesne kazališne komedije o svakodnevnim životnim situacijama u kojim se žene nalaze i snalaze, a čija je proba otvorenog tipa održana prije dva dana u Kulturno-informativnom centru u Tomislavgradu.

Naime, predstava ''Ženska posla'' je nastala tijekom dvomjesečnog rada mladih žena iz tri bosanskohercegovačke općine, sudionice projekta ''Orange Dream", koji implementira Udruženje za razvoj i promicanje umjetničke djelatnosti "Magacin Kabare" iz Sarajeva u partnerstvu sa Američkim veleposlanstvom u Bosni i Hercegovini.

Foto: PR / Mladi talenti održali su otvorenu probu predstave u Tomislavgradu

Mlade žene iz Bihaća, Kotor Varoša i Tomislavgrada su pisale scenarij pod mentorstvom "Magacin Kabare" time, koji čine diplomirani i nagrađivani glumci, pisci i redatelji na čelu sa poznatom bosanskohercegovačkom glumicom Zanom Marjanović, te Emirom Kapetanovićem i Dženanom Medanovićem.

Zana Marjanović istaknula je kako joj je zadovoljstvo putovati Bosnom i Hercegovinom i otkrivati mlade djevojke talentirane, pametne, spretne i sposobne da napišu, odglume i produciraju predstavu kojom će poslati veoma važnu poruku, a to je da su kazalište i kultura neophodni u našim životima.

Foto: PR / Magacin Kabare je, sa svojim članicama projekta iz Tomislavgrada, posjetio i Udruženje žena MIZ u Livnu.

''Ne samo da bi nas nasmijali i razveselili, već kao prostoru u kojem slobodno razmjenjujemo mišljenja i emocije, mjesto gdje se volimo'', kazala je Marjanović.

Članica projekta Mia Musić kazala je da joj je velika čast biti dio projekta Orange Dream i sudjelovati u pripremi jedne urnebesne komedije.

''Od naših mentora iz Magacin Kabarea smo već naučili mnogo toga tako da se nadam da će predstava zadovoljiti i, nadam se , nasmijati našu publiku'', istaknula je Musić.

''Divno je raditi s profesionalcima koji traže mlade talente željne učenja i omogućuju im da puste svoj glas. Vode nas kroz dug put čije su ishodište olovka i prazan papir, a završnica izvedba naše komedije pred, nadamo se, punom dvoranom'', rekla je druga članica projekta Ružica Parlain.

Foto: PR / Magacin Kabare je, sa svojim članicama projekta iz Tomislavgrada, posjetio i Udruženje žena MIZ u Livnu

Magacin Kabare je, sa svojim članicama projekta iz Tomislavgrada, posjetio i Udruženje žena MIZ u Livnu. Kako kažu, osnovane su kako bi provele kvalitetno vrijeme i druženje s ostalim ženama svoje zajednice, ali primarna uloga su im humanitarne svrhe.

Tako ponedjeljkom imaju redovne sastanke, a ovaj izvanredni sastanak u nedjelju pružao je poseban osjećaj jedinstva žena. Sve te žene imaju posao, djecu, kućanske obaveze i veliko srce. Razgovor je bio zanimljiv, bogat, dirljiv i poučan. Kad su dobile pitanje koji bi savjet dale mladima, poručile su: "Prvo budi sebi kraljica, pa ćeš onda biti i drugima".

Kopirati
Drag cursor here to close