Predstava

Što biste vi učinili da se nađete na krovu nebodera bez vrata?

''Neboder'' je drama o ljudima s tiješnjenim granicama, možda fizičkim, a možda samo mentalnim.
Kultura / Kazalište | 18. 07. 2019. u 09:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava ''Neboder'' u izvedbi HKUD Dinara Livno odigrana je petog dana FEDRA-e u okviru Natjecateljskog programa. Tekst je napisala Lana Šarić, a režijski dio posla uradio je Dinko Periša.

''Neboder'' je drama o ljudima s tiješnjenim granicama, možda fizičkim, a možda samo mentalnim.

U visokom neboderu, u kojem je život potpuno nalik na život u bilo kojoj zemlji koju poznajemo, živi skupina prijatelja, susjeda sa zadnjeg kata. Oni na krovu nebodera igraju košarku, druže se, zaljubljuju. Taj neboder je potpuno isti kao svaki drugi neboder, ali po nečemu sasvim poseban- nema vrata za van. Mladi stanari različito reagiraju na tu zarobljenost, a jedan od njih postane opsjednut idejom da izađe van. Kada mu mlađi brat Dino umre od srčane mane, odvaži se da to i učini.

Foto: PR / Detalj iz predstave Neboder

U jutarnjem terminu Dječja scena Teatra FEDRA Bugojno je izvela predstavu ''Jezik je najjače oružje'', u režiji Ajle Kurtović. Predstava govori o odnosu dječaka i djevojčica u današnjem vremenu, o njihovim različitostima i sukobima, ali i o jeziku koji na kraju napravi najveću štetu.

U četvrtak će Gradsko kazalište Trebinje izvesti predstavu ''Jedan sluga, a dva gospodara'', a DP Eko Art Bugojno će za mlade odigrati ''Kutija'' u okviru Pratećeg programa.

Kopirati
Drag cursor here to close