Ovaj vikend

Sinjska ''Ježeva kućica'' i viteške ''Svastike'' na 9. Danima kazališta ''Vitez 2017''

Jedna od najuspješnijih predstava iz bogate produkcije Gradskog kazališta mladih Vitez svakako su "Svastike".
Kultura / Kazalište | 19. 10. 2017. u 13:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je uspješno okončan i četvrti vikend kazališnih dana u Vitezu, na kojemu su nastupili Teatar ''Kabare'' i ADU Tuzla monodramom ''Rod i dom'', zatim Teatar „Scena“ Novi Grad i monodrama „Golemo je srce moje“ te DIS teatar Banja Luka s predstavom „Epitaf“, publiku iz Viteza i Središnje Bosne već u petak očekuje predstava kojoj će se najviše razveseliti mališani, ''Ježeva kućica“ Sinjskog pučkog kazališta.

Priča o Ježurku ježu i poštaru Zecu, u čijim su dogodovštinama uživale starije generacije. Tko se ne sjeća stihova "Po šumi širom bez staze puta, Ježurka ježić po vazdan luta"?! A kako luta sinjski ježurko, vidjet ćete u ovoj našoj predstavi, poručuju nam Sinjani.

Jedna od najuspješnijih predstava iz bogate produkcije Gradskog kazališta mladih Vitez svakako su "Svastike". Predstava koja je osvojila pregršt domaćih i međunarodnih nagrada, punila dvorane gdje god se igrala, ovoga vikenda, točnije u nedjelju, 22. listopada na rasporedu je kazališnih dana u Vitezu.

Viteški kazalištarci interpretirajući tekst predstave čiji je autor Savo Škobić na komičan način predstavljaju odnos muškarca i žene, vječitu borbu za dominacijom, kao i odnose unutar obitelji kojoj svakako pripadaju i svastike. Režiju za istoimenu predstavu koja puni dvorane diljem BiH, kao i izvan nje, gdje god GKM iz Viteza gostuje, potpisuje Mirna Matković, dok je izvršni producent Ivan Sajević, ujedno i voditelj GKM Vitez.

I za ovu predstavu vlada veliki interes publike i sasvim je sigurno kako će kazališna dvorana još jednom biti krcata.

Vrijedi istaknuti i to kako će ovoga vikenda, u subotu, predstava "Šmizle" GKM-a Vitez nastupiti na VIII MSADD u Somboru (Srbija), a već sljedećeg tjedna i na 8. Međunarodnom kazališnom festivalu u Belom Manastiru (Hrvatska), gdje će biti igrana najbolja kazališna ostvarenja iz zemalja okruženja.

Kopirati
Drag cursor here to close