Mostar

Šezdeseta "Presuda..." u akciji "Marka za eMTeeM"

Večerašnja izvedba jedna je u nizu eMTeeM - ovih donatorskih večeri koje imaju za cilj prikupiti novac za plaćanje zakupa za scenu na kojoj radi i djeluje Mostarski teatar mladih.
Kultura / Kazalište | 08. 06. 2019. u 09:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 8. lipnja 2019. godine na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 19,30 sati Mostarski teatar mladih igra 60. reprizu predstave "Presuda: Tiha likvidacija".

Večerašnja izvedba jedna je u nizu eMTeeM - ovih donatorskih večeri koje imaju za cilj prikupiti novac za plaćanje zakupa za scenu na kojoj radi i djeluje Mostarski teatar mladih. Cijena ulaznice na ovim izvedbama nije fiksna nego se na predstavu ulazi davanjem dobrovoljnog priloga. Sve se odvija pod sloganom "Marka za eMTeeM".

Predstava "Presuda: Tiha likvidacija" je autorski projekat Seada Đulića koja u interakciji sa publikom otvoreno govori o 45 godina postojanja Mostarskog teatra mladih i 50 godina života samog autora i vječitoj borbi za pomicanje granica umjetnosti teatra, ali i svim zamkama koje su se u tom periodu ispriječile, te načinima prevazilaženja istih.

''Iskrena je to i do boli otvorena ispovijest koja ne štedi nikoga, koja direktno i bez ustezanja govori o imenima, o događajima i njihovim akterima, o ljubavi i mržnji, o ljubomori, o spletkama, o istini i laži, o ratu i miru, o pokušajima likvidacije, o životu....Ispovjest je to koju mnogi ne smiju čuti, ali i ispovijest koja prekapa po vlastitom životu autora bez ustezanja, te ispovijest koja poziva na akciju, na djelovanje i prekidanje šutnje većine oko nas'', poručuju iz ove kazališne kuće.

Kopirati
Drag cursor here to close