45. Mostarski teatarski festival

Šesti festivalski dan „Crni kos“ i „Stvar izbora: zašto slušam Marčela“

45. Mostarski teatarski festival nudi dvije predstave
Kultura / Kazalište | 02. 09. 2020. u 09:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sinoć je, na 45. Mostarskom teatarskom festivalu, bilo veselo na izvedbi "Hiljadarke".  Mnogo smijeha, bola, ludosti, tuge i svega onoga što jedno s drugim, u drugačijim okolnostima nikakve veze ne bi imalo.

Sjajnom kombinacijom tekstova, dobivena je cjelina koja, tako bezbrižno, humorom zamaskira traume ratnih generacija i njihove posljedice na razum i karakter. Uz odličnu igru devetočlanog ansambla predstave nezaboravno festivalsko veče.

Danas, šestog festivalskog dana Festival nudi sljedeće predstave:

Na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 20,30 sati na repertoaru je deveta izvedba predstave „CRNI KOS“ po tekstu Davida Harrowera. Predstavu su režirali Sarah Sarić i Damir Čobo koji i igraju u predstavi. Pored njih igra i Sarah Tiro. Brutalno emotivna predstava koja otvoreno progovara o jednoj o tabu tema naše svakodnevice, navodi se u priopćenju.

U okviru Online programa danas se predstavlja Teleport teatar Novi Sad koji je predstavu uradio u koprodukciji s Akademijom umetnosti Novi Sad. Po tekstovima Uroša Mladnenovića, Minje Bogavac i Marka Šelića nastala je predstava ''Stvar izbora: zašto slušam Marčela'' koja je autorski projekt Uroša Mladenovića.

Kopirati
Drag cursor here to close