Objavljen program

Šest predstava u konkurenciji: Što ćemo sve gledati na Mostarskoj liski?

Festival će biti otvoren 10. travnja u 20 sati predstavom„Sjećaš li se Doli Bel“Abdulaha Sidrana, u režiji Kokan Mladenović, nastaloj u produkciji Kamernog teatra 55.
Kultura / Kazalište | 05. 03. 2020. u 11:44 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Javna ustanova Narodno pozorište u Mostaru, s ponosom obavještava medije i svoju cijenjenu publiku da je od pristiglih prijava iz Bosne i Hercegovine, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Makedonije, selektiranih šest najboljih kazališnih  predstava komedijskog žanra za ovogodišnji festival komedije „Mostarska liska 2020“. Također, donesena je doluka da će festival trajati dan kraće, odnosno da će biti svečano zatvoren 16. stravnja.

Festival će biti otvoren 10. travnja u 20 sati predstavom „Sjećaš li se Doli Bel“Abdulaha Sidrana, u režiji Kokan Mladenović, nastaloj u produkciji Kamernog teatra 55.

Naredne večeri, 11. travnja na repertoaru je predstava „Čekajući Godoa“ Samuela Becketta, u režiji Vladimira Popadića. Predstavu igra ansambl Kruševačkog pozorišta iz Srbije.

U nedjelju,12. travnja gledamo predstavu „Identitluk“nastalu prema motivima djela Amina Maaloufa, u režiji Tanje Miletić Oručević. Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar, Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Studija za izvedbene umjetnosti iz Mostara.

Ponedjeljak, 13. travnja, rezerviran je za nastup Gradskog pozorišta jazavac iz Banja Luke i predstavu „Istina“ Florijana Zelera, u režiji Željka Stjepanovića, dok u utorak 14. travnja dočekujemo goste iz Hrvatske. Riječ je o predstavi „GospOUdinNOUbadi'' autora i redatelja Saše Anočića, a koju izvodi ansamblteatra EXIT iz Zagreba.

Posljednjeg dana natjecateljskog dijela festivala (15. travnja) uživamo u izvedbi predstave "Fistik ili san o suncu, mjesecu i još nekim sitnicama" autora Almira Imširevića, čiju režiju potpisuje Admir Glamočak, a koja je nastala u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo.

Festival će biti zatvoren 16. travnja, ceremonijom dodjele nagrada, teizvedbom predstave u čast nagrađenih. Riječ je o predstavi „Split in space“ autora i redatelja Ivana Lea Leme, koju izvodi ansambl Gradskog pozorišta mladih Split.

Pored natjecateljskog, Festival i ove godine obiluje bogatim popratnim programom koji će biti objavljen neposredno prije početka Festivala.

ULAZNICE

ULAZNICE za sve programe su u prodaji po cijeni od 10KM, a dostupni su i paketi ulaznica po cijeni od 50 KM koji podrazumijevaju jednu ulaznicu za sve izvedbe u trajanju Festivala. Također, moguće su i rezervacije na broj: 036/550-128, mail: [email protected] ili porukom u inbox na Facebook stranici Narodnog pozorišta Mostar. Vlasnicima godišnjih karata omogućen je besplatan ulaz na sve predstave festivala bez prethodne najave

Kopirati
Drag cursor here to close