Mostar

Rasprodana ovotjedna izvedba najtrofejnije predstave mostarskoga HNK

Redatelj Ivan Leo Lemo postavio je ovaj kazališni komad, autora Ive Brešana, na scenu ispunjenu bačvama raznih veličina, odnosno na veliko seosko gumno s nebom i oblacima u trećem planu.
Kultura / Kazalište | 08. 04. 2019. u 10:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto:PR / Rasprodana ovotjedna izvedba najtrofejnije predstave mostarskoga HNK

Ulaznice za izvedbu kazališnog hita mostarskoga HNK ''Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja'', planirana u srijedu s početkom u 20 sati, rasprodane su već nekoliko dana.

Redatelj Ivan Leo Lemo postavio je ovaj kazališni komad, autora Ive Brešana, na scenu ispunjenu bačvama raznih veličina, odnosno na veliko seosko gumno s nebom i oblacima u trećem planu. Prostor zapravo sugerira jednu veliku krčmu na otvorenom, donjomrdušku agoru, koja je i groteskni vlaški parlament i pozornica. Sugerirajući prostor slobode, ovakva scenska postavka postaje ironični komentar rigidnoga socijalističkog konteksta s početka pedesetih godina prošlog stoljeća.

Osim publike, visoko mišljenje o ovoj predstavi ima i struka, pa je tako ovjenčana na tri festivala (Brčko, Mostar, Jajce) s ukupno osam nagrada.

U njoj igraju Slaven Knezović, Robert Pehar, Ivan Skoko, Angela Bulum, Sanda Krgo Soldo, Miro Barnjak, Jelena Kordić Kuret, Bojan Beribaka, Nikolina Marić, Danica Džidić, Stana Šuman, Sofija Vrljić, Mario Bošnjak i Zorislav Galić.

 

Kopirati
Drag cursor here to close