Radno

Besplatna predstava i rekonstrukcija zgrade na početku nove sezone HNK Mostar

''Radimo rekonstrukciju Male scene gdje mijenjamo pod i radimo neke preinake u gledalištu, a isto tako radimo određene popravke na krovištu zgrade jer s time imamo dugogodišnji problem'', kazao je Vukoja.
Kultura / Kazalište | 21. 09. 2018. u 13:45 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Početak nove kazališne sezone 2018./2019. Hrvatsko narodno kazalište (HNK) Mostar otvorit će u subotu, 22. rujna, predstavom "Logorilijada", autora Dragana Komadine u režiji Ivana Lea Leme, a koja je rađena u koprodukciji s Kazalištem Marina Držića iz Dubrovnika i Matice hrvatske Mostar. 

Ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta Mostar Ivan Vukoja kazao je na konferenciji za medije u Mostaru kako se sutra, 22. rujna, obilježava i 24. obljetnica osnutka HNK Mostar zbog čega će ulaz na predstavu "Logorilijada" u subotu i nedjelju biti besplatan za sve građane. 

Inače, Dragan Komadina je napravio dramatizaciju i dramaturgiju spomenute predstave po memoarskoj prozi Ilije Jakovljevića "Konclogor na Savi" i zbirci pjesama "Lirika nevremena" te motivima iz zbirke "Grobnica za Borisa Davidovića", Danijela Kiša. Predstavu "Logorilijada" HNK Mostar će 6. listopada izvesti u Kazalištu Marina Držića u Dubrovniku. 

Vukoja je također napomenuo kako se u HNK Mostar trenutno vrši rekonstrukcija određenih dijelova zgrade.   

''Radimo rekonstrukciju Male scene gdje mijenjamo pod i radimo neke preinake u gledalištu, a isto tako radimo određene popravke na krovištu zgrade jer s time imamo dugogodišnji problem'', kazao je Vukoja. 

Video: Predstavom "Logorilijada" HNK Mostar otvara novu kazališnu sezonu

Osvrnuvši se na prethodnu sezonu u HNK Mostar, Vukoja je kazao kako je ona bila jako uspješna te da o tom uspjehu govore i brojke. 

Po njegovim riječima, u prethodnoj su sezoni imali čak šest premijera. Osim toga, na tri festivala s predstavom "Hamlet u selu Mrduša Donja" dobili su osam nagrada, a imali su i šest nagrađenih predstava koje se ukupno na festivalima osvojile 20 nagrada. 

Umjetnički savjetnik Dragan Komadina govorio je o novim kazališnim komadima koji će se izvesti u HNK Mostar u novoj kazališnoj sezoni. 

Po njegovim riječima, već probaju komad koji se zove "Zečja rupa", američkog autora Davida Lindsaya Abairea, koji će biti premijerno izveden sredinom listopada. 

Nakon toga, Mario Kovač dolazi iz Zagreba režirati komad "Play again Sam" Woodya Allena, a u planu je da se premijera održi do sredine prosinca. Na koncu sezone, u sklopu Dana Matice hrvatske, Komadina je najavio premijerno izvođenje predstave  "Kraljevo", Miroslava Krleže, u režiji Ivana Lea Leme.

Kopirati
Drag cursor here to close