Vladanje ''velikih'' u školskim klupama

“Quijotanje” na repertoaru HNK Mostar u četvrtak i petak

„Quijotanje“govori o djeci koja vladanje svojih očeva, političkih moćnika, (ne)svjesno prenose na svoj mikrosvijet.
Kultura / Kazalište | 21. 02. 2018. u 11:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na sceni HNK Mostar u četvrtak(22. 2.) i petak (23. 2.), s početkom u 20 sati bit će izvedena predstava „Quijotanje“.

„Quijotanje“govori o djeci koja vladanje svojih očeva, političkih moćnika, (ne)svjesno prenose na svoj mikrosvijet. U predstavi se upozorava kako sraz blaziranih novokapitalista i budućih naraštaja počinje u školi. Na satu lektire. Koju jedni stvarno čitaju i pročitaju, a drugi tek „kopipejstaju“. Ovi prvi, ma koliko bili u manjini, oni su nada da se možemo izdići iznad terora površnosti. Oni su nada kako je promjena moguća.„Quijotanje” je i predstava o nužnosti samopouzdanja pojedinca i njegove (ne)moći da se ukaže na razne anomalije unutar duboko korumpiranog društva. Pametni mladi ljudi moraju i mogu preispitivati odnose moći u sustavu stvorenom na nepotizmu i klijentelizmu.


Ulaznice

Ulaznice za predstavu po cijeni od 10 KM, odnosno za studente, umirovljenike i učenike 5 KM, mogu se kupiti na blagajni kazališta svakim radnim danom od 10 do 15 sati ili rezerviratitelefonom na broj 036/446 024 ili porukom putem Facebook stranice Hrvatsko narodno kazalište u Mostaru.

Studenti Sveučilišta u Mostaru i za ove predstave s redovitog repertoara HNK Mostar mogu iskoristiti besplatne vaučere koji ih čekaju u prostorijama Studentskog zbora ili na blagajni HNK Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close