UHAKUD

Prvi seminar folklora Hrvata u BiH

Kultura / Kazalište | 22. 07. 2012. u 12:55 Z.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Udruge hrvatskih amaterskih kulturno-umjetničkih društava (UHAKUD) u BiH, od 3. do 5. kolovoza u Mostaru će se održati I. seminar folklora Hrvata u BiH. Na seminaru će se podučavati pjesme, plesovi, nošnje i običaji s područja Zapadne Hercegovine, a voditelj seminara je prof. Miroslav Šilić.

Na ovom seminaru moći će se odabrati jedna od ponuđenih grupa: ples ili glazbala (tradicijski instrumenti i tambure).

Predavanja su organizrana u jutarnjem i večernjem terminu, a uključuju izlaganje s terena (plesna predavanja) koja će voditi prezentatori s terena, teorijsku nastavu o etnologiji koju će predavati stručnjaci s Odsjeka za etnologiju Zemaljskog muzeja BiH, etnomuzikologiju, osnove glazbenog obrazovanja, scensku primjenu folklora, rad sa izvornim folklornim skupinama, osnove koreografije i kinetografije, sviranje na tradicijskim instrumentima i još mnoga druga zanimljiva predavanja koja su vezana za folklor.

Iz UHAKUD-a pozivaju sve članove KUD-ova i sve zainteresirane koji su u mogućnosti da se prijave na ovaj Seminar folklora. Za sve dodatne informacije možete se obratiti putem e-maila: [email protected].

Kopirati
Drag cursor here to close