Mostarsko ljeto

Princeza Zlatka dolazi u Pozorište lutaka

‘‘Princeza Zlatka u kraljevstvu boja” bit će odigrana u nedjelju, 7. srpnja, u 12 sati u Pozorištu lutaka.
Kultura / Kazalište | 06. 07. 2019. u 14:10 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Plakat / Predstava ''Princeza Zlatka u kraljevstvu boja'' nastala je u okviru projekta Nevid teatra ''Obrazovanje kroz igru'', koji se provodi kroz zajednički projekat UN-a: ''Dijalog za budućnost: Promoviranje društvene kohezije i raznolikosti u BiH''.

‘‘Princeza Zlatka u kraljevstvu boja”, u produkciji banjalučkog Nevid teatra, je predstava koja će u okviru ‘‘Mostarskog ljeta’‘ biti odigrana u nedjelju, 7. srpnja, u 12 sati u Pozorištu lutaka.

Tekst za predstavu nastao je prema motivima dramskih tekstova ‘‘Blago ispod krova’‘ Sare Velage iz Jajca, ‘‘Domovinom mojom’‘ Nedima Puriša iz Zenice i ‘‘Gdje se sakrila ljepota?’‘ Milice Malešević iz Banje Luke, koji su izabrani na natječaju za originalne dramske tekstove Nevid teatra.

‘‘Na osnovu glavnog motiva - boja, koji je preuzet iz dramskog teksta Sare Velage, poigrat ćemo se predrasudama u BiH i prikazat ćemo djeci da je svijet koji je obogaćen raznolikostima, bogatiji i sadržajniji svijet.

Motiv princeze preuzet je iz dramskog teksta Milice Malešević, a motiv većine gradova koji će biti prikazani kao kraljevstva, kao i neke činjenice koje govore o tim gradovima, preuzete su iz dramskog teksta Nedima Puriša’‘, rekao je Marko Dukić, višestruko nagrađivani autor iz Nevid teatra.

Kopirati
Drag cursor here to close