Neobična priča

Priča o zmaju i mnogo princeza na repertoaru Lutkarskog kazališta

Ovo je priča o odgajanju djece. Prije svega, upućena roditeljima, odgajateljima, a i djeci, poručili su iz Lutkarskog kazališta Mostar.
Kultura / Kazalište | 22. 05. 2019. u 11:36 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lutkarsko kazalište Mostar prikazat će predstavu ''Zmaj i princeze'' u subotu, 25. svibnja 2019. u 11 sati.

Ovo je priča o odgajanju djece. Prije svega, upućena roditeljima, odgajateljima, a i djeci, poručili su iz Lutkarskog kazališta Mostar. Priču je prema motivima Milade Mashatove osmislio i preradio Kyriakos Argyropoulos, a režirali Kyriakos Argyropoulos i Stanislav Stanev iz Bugarske. Lutke i scenografiju osmislila je i izradila Ani Lulieva, a predstavu je uglazbio Igor Karlić iz Rijeke. Za prijevod je zaslužna Ana Vasung iz Zagreba.

U predstavi igraju Ivan Nevjestić, Ružica Bošković i Marta Haubrich.

''To je priča o jednoj princezi i jednom zmaju! Prvo smo izmislili bajku, zatim je umjetnica osmislila lutke i scenografiju, skladatelj je osmislio glazbu, a ja s glumcima počeo probe. I baš kao u bajkama, naša je kazališna bajka osmišljena za tri dana. Ali nekako...nije nam se svidjela princeza Sunčica (izmislili smo joj to ime). Nije stvar da u svijetu ne postoje takve princeze, jednostavno smo željeli da ona bude malo drugačija. Uvjeravam Vas da u kazalištu nema ništa bolje od toga da jednu Princezu zamijenimo drugom Princezom, Princezom Veselkom. Zatim je u istoj bajci zamijenimo drugom i još jednom i još jednom. Nakon mjesec dana posla potpuno smo se zbunili. Nismo znali koja je princeza bolja od ostalih. Ali kako mi radimo u kazalištu, a kazalište je za Vas, poštovani mali i veliki gledatelji, predstavljamo Vam bajku o jednom zmaju i mnogo princeza, a Vi odlučite'', poručili su iz  Lutkarskog kazališta Mostar.

Ova predstava je nagrađivana više puta, 2015. Sarajevo Children MESS - najbolja predstava po izboru publike, 2018. Bugojno 23. Susret kazališta lutaka BiH – nagrada dječjeg žirija, 2018. Bugojno 23. Susret kazališta lutaka BiH – priznanje stručnog žirija Ivanu Nevjestiću za glumu i animaciju za ulogu Zmaja.

Ulaznice možete kupiti na blagajni Lutkarskog kazališta u subotu, 25. svibnja 2019. od 10 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close