Od posljedica korone

Preminuo glumac Zoran Simonović

Simonović, rođen 11. siječnja 1944. godine u Blacama, tijekom 50-godišnje karijere glumio je u niz domaćih i stranih filmova i TV serija
Kultura / Kazalište | 02. 04. 2021. u 10:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Glumac Zoran Simonović preminuo je u 77. godini od posljedica korona virusa, navode mediji.

Simonović, rođen 11. siječnja 1944. godine u Blacama, tijekom 50-godišnje karijere glumio je u niz domaćih i stranih filmova i TV serija, između ostalih "Srećni ljudi", "Tale", "Drugo stanje", "Polenov prah", "Gluvi barut", "Odbornici", "Poseta", "Autogram", "Ljubav i bes", "Neveste dolaze", "Todora", "Ćilim", "Kože", "Veliki talenat", "Vanbračna putovanja", "Švedski aranžman", "Krivda", "Praški student", "Poslednji valcer u Sarajevu", "Belle Epoque" i dr.

Kako prenosi "Kurir", također je igrao i veliki broj glavnih uloga u predstavama Narodnog pozorišta u Sarajevu, kao i u Beogradskom dramskom pozorištu.

Jugoton je objavio albume njegovih monodrama "Todor Aferim" i "Oci Sutjeske". Simonović je redovno surađivao s najvećim imenima iz domaćeg show biznisa, i znatan broj puta je nastupao u raznim zemljama u Europi i Aziji.

Objavio je i nekoliko knjiga pjesama, između ostalih "Okačeni Pogled", a njegova poezija se također može pročitati i u knjizi Branislava Bojića "Pesme o Majci: Antologija pesama o majci".

Simonović je bio član Srpskog književnog društva.

Kopirati
Drag cursor here to close