2. BUFEST

Premijerom Čarobnjaka iz Oza počinje Busovački kazališni festival

Riječ je o predstavi koja je nastala kao plod partnerstva udruge Uzor iz Busovače i Gradskog kazališta mladih Vitez, priopćili su iz Uzora.
Kultura / Kazalište | 03. 08. 2020. u 16:47 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladi busovački kazalištarci premijeru svoje prve predstave, 'Čarobnjak iz Oza', izvest će u četvrtak, 6. kolovoza, s početkom u 18 i 20 sati, čime će započeti 2. BUFEST - Busovački kazališni festival.

Riječ je o predstavi koja je nastala kao plod partnerstva udruge Uzor iz Busovače i Gradskog kazališta mladih Vitez, priopćili su iz Uzora.

'Čarobnjak iz Oza' pustolovna je priča koja vas vodi u čarobnu zemlju Žvakača. Mnogo neobičnih stvorenja, boja, osjećaja, prepreka i životnih lekcija nalazi se na ovim bajkovitim proplancima. Djevojčica Dorothy sasvim se nenadano zatekla u zemlji Žvakača i žarko se želi vratiti kući. Put do kuće može biti nezaboravna avantura ispunjena velikim životnim spoznajama i neobičnim prijateljstvom sa Strašilom, Lavicom i Limenkom.

Ova klasična priča, navode iz udruge, zagrijat će srca kako mladih tako i svih odraslih svojim duhom fantazije isprepletene mističnošću. Poruka koju predstava nosi zasigurno je vezana za svakidašnje životne prepreke. Dobro nam došli!”

U predstavi igraju: Ajna Kurtodža, Vedran Batinić, Katarina Laštro, Nadine Vuleta, Nera Akrap, Patricija Ćosić, Dunja Milinović, Iva Subašić, Mia Vujica, Bojana Bošnjak, Doris Ćosić, Petra Golub i Nika Franc. Predstavu je režirao Marko Mirković, koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta Lymana Franka Bauma. Tehnička potpora je Nikola Lujić, a izvršni producenti predstave su Dario Plavčić, Ivan Sajević i Bojan Petrović. Grafičku pripremu plakata uradio je Borislav Sučić.

Zbog propisanih mjera i naredbi nadležnih institucija, a vezano za zdravstvenu situaciju uzrokovanu virusom COVID-19, predstava 'Čarobnjak iz Oza' će biti izvedena u dva termina, oba u četvrtak. Prva izvedba je u 18 sati, a druga u 20 sati.

Zbog ograničenog broja mjesta i poštivanja mjera nadležnih institucija, broj mjesta za predstavu je ograničen. Svoje mjesto možete rezervirati na broj telefona 063-905/127 (Viber i WhatsApp) ili na Facebook stranici udruge UZOR Busovača. Prilikom dolaska na predstavu potrebno je imati masku za lice.

 

BUFEST – Busovački kazališni festival

BUFEST – Busovački kazališni festival kao svojevrsna kulturna manifestacija je prva manifestacija ovakvog tipa u Busovači. Prvi BUFEST održan je prošle godine i ugostio je 4 odlične predstave i kazališne skupine iz Tuzle, Mostara, Sinja i Viteza.

Za ovu godinu je bio isplaniran još bogatiji program, no zbog trenutne situacije uzrokovane virusom COVID-19 festival će biti održan u nešto skromnijem obliku. O svemu će javnost biti blagovremeno obaviještena, priopćeno je iz udruge Uzor.

Kopirati
Drag cursor here to close