''Naizgovoreni glasovi''

Premijera predstave mladih mostarskih glumaca sljedeći tjedan u Banja Luci

Projekt je podržao ured RYCO koji ima za cilj da sa mladim glumcima, koji dolaze iz Zrenjanina, Skoplja, Banja Luke i Mostara, realizira predstavu koja će sučeljavajući njihova iskustva
Kultura / Kazalište | 20. 08. 2018. u 15:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski glumci sudjelovat će sljedeći tjedan u Banjaluci u realiziranju predstave projekta ''Neizgovoreni glasovi''.

Kako navode u priopćenju iz Mostarskog teatra mladih (MTM), projekt je podržao ured RYCO koji ima za cilj da sa mladim glumcima, koji dolaze iz Zrenjanina, Skoplja, Banja Luke i Mostara, realizira predstavu koja će sučeljavajući njihova iskustva, njihovo naslijeđe, odgoj i društvene okolnosti koje su im nametnute otvoreno progovoriti o predrasudama, nasilju i svim slabostima društava koja nisu kreirali i protiv čijih mnogih 'vrijednosti' dižu glas.

Predstava će, kako navode u opisu, biti generacijski bunt mladih ljudi iz četiri grada i tri države koji imaju zajedničko naslijeđe i koji na njemu žele graditi kulturu mira, a ne kulturu mržnje, podjela i rata.

''Prvi put sudjelujem u stvaranju predstave kroz radionice i imam samo rijeci hvale, jer se na taj način daje svima dovoljno kreativnog prostora. Vrijedna ekipa i iskusni mentori su dobar znak da će predstava biti više nego uspješna. Siguran sam da iz ove količine pozitivne energije koju svi nosimo sa sobom ne može da se rodi loša predstava'', rekao je Banjalučanin Rade Kostić.

''Do sada su rođena brojna prijateljstva i to je garant da ovo sjeme koje sije ova mladost pada na plodno tlo širom bivše domovine, a to garantiraju mnogo bolju budućnost od sadašnjosti protiv koje zajedno dižu snažan glas'', navode u priopćenju iz MTM.

Kopirati
Drag cursor here to close