Festival

Premijera predstave "Čarobnjak iz Oza" oduševila Busovljake

Nešto manje od 45 minuta neprestane avanture i smijeha vesele družine u čarobnoj zemlji Žvakača zabavilo je publiku koja je glumački ansambl nagradila gromoglasnim pljeskom.
Kultura / Kazalište | 07. 08. 2020. u 15:45 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijera prve predstave busovačkih kazalištaraca, ''Čarobnjak iz Oza” u četvrtak večer je oduševila sve prisutne. Iako je predstava namijenjena dječjem uzrastu, na sinoćnjim izvedbama u dva termina, u 18 i 20 sati, vidjelo se kako su svi uživali u predstavi i ostali oduševljeni nakon sjajne izvedbe mladih busovačkih kazalištaraca, članova Gradskog kazališta mladih u Busovači kao partnerskog projekta udruge UZOR iz Busovače i Gradskog kazališta mladih Vitez, navodi se u PR priopćenju.

Nešto manje od 45 minuta neprestane avanture i smijeha vesele družine u čarobnoj zemlji Žvakača zabavilo je publiku koja je glumački ansambl nagradila gromoglasnim pljeskom.

S obzirom da je broj mjesta na sinoćnjim izvedbama bio ograničen, zbog trenutne epidemiološke situacije, busovački kazalištarci predstavu “Čarobnjak iz Oza” igrat će ponovno danas s početkom u 18 sati te s početkom u 20 sati, u kazališnoj dvorani u Vitezu.

Foto: PR / Premijera predstave "Čarobnjak iz Oza" oduševila Busovljake

Tako će svi oni koji su ostali uskraćeni za sinoćnji smijeh, radost i zadovoljstvo, to već danas moći nadoknaditi. Uz jučerašnja igranja u Busovači, današnja u Vitezu, ovom prilikom iz udruge UZOR ističu kako će koncem osmog mjeseca, ako to dozvole epidemiološki uvjeti, ponovno imati igranja u Busovači.

Predsjednik udruge UZOR iz Busovače, Dario Plavčić, nakon odigrane predstave nije krio oduševljenje. U izjavi za medije rekao je kako je formiranje kazališne sekcije odnosno Gradskog kazališta mladih u Busovači dugogodišnja ideja koja je napokon ugledala svjetlo dana.

''Uistinu sam sretan što smo nakon nekoliko godina uspjeli ostvariti ideju i pokrenuti našu kazališnu sekciju odnosno, u budućnosti, Gradsko kazalište mladih u Busovači. Naravno, sve to ne bi bilo moguće bez naših prijatelja iz Gradskog kazališta mladih Vitez, ponajviše Ivana i Marka, koji su svojim nesebičnim radom pomogli da nakon prošlogodišnje organizacije prvog Busovačkog kazališnog festivala BUFEST i Ljetne škole glume, oformimo kazališnu sekciju od 15-ak članova koja je nakon godinu dana rada napravila jednu sjajnu dječju predstavu koju smo sinoć pogledali.”, kazao je Plavčić i dodao:

''Tijekom kolovoza i rujna pratit ćemo epidemiološku situaciju vezanu za virus COVID-19 i posljedice istog te tako najavljivati druge kazališne predstave koje će biti održane u okviru ovogodišnjeg Busovačkog kazališnog festivala.''

Marko Mirković je diplomirani glumac i član Gradskog kazališta mladih Vitez. Kroz proteklih godinu dana s busovačkim kazalištarcima marljivo je radio na ovoj odličnoj predstavi. Nije krio oduševljenje nakon premijere.

Foto: PR / Premijera predstave "Čarobnjak iz Oza" oduševila Busovljake

''Jako sam sretan i ispunjen jer smo godinu dana prelijepog rada zaokružili premijerom koja nikoga nije ostavila ravnodušnim. Ovo je bio naš cilj, najprije da se zabavimo i kvalitetno utrošimo vrijeme na polju umjetnosti te da predstavom probudimo lijepe emocije kod publike. Busovača ima divne mlade ljude koji žele odrastati na daskama koje život znače i ovo je jedan početak njihovog scenskog bitisanja i razvijanja kulture i umjetnosti u ovom malom mjestu'', izjavio je Mirković.

Voditelj Gradskog kazališta mladih Vitez i jedan od producenata predstave ''Čarobnjak iz Oza'', Ivan Sajević, nije krio emocije te je poručio da je ovo početak jedne uspješne priče koja će dugo godina trajati u Busovači na zadovoljstvo svih njenih stanovnika.

''Preponosan sam na naše mlade glumce, kojima još jednom od srca čestitam na sjajnoj predstavi! Sav rad i trud su se isplatili, bili su maestralni! Sretan zbog svega onoga dobrog i lijepog što smo napravili tijekom protekle godine, a zahvalan svima iz našeg GKM-a Vitez i Udruge UZOR što smo dali sve svoje kapacitete i ogromnu količinu energije i ljubavi da stvorimo ovu prekrasnu priču. Posebne čestitke našem Marku na vrhunskom režiji i radu, ali i predsjedniku UZOR-a i dragom prijatelju Dariu na ogromnoj energiji i doprinosu uz koji je sve bilo puno lakše. Radujem se nastavku ove sjajne priče i siguran sam kako ćemo u godinama koje slijede napraviti još puno toga dobrog'', kazao je Sajević.

''Čarobnjak iz Oza'' avanturistička je priča koja vas vodi u čarobnu zemlju Žvakača. Nastala je kao plod partnerstva udruge UZOR iz Busovače i Gradskog kazališta mladih Vitez. Mnogo neobičnih stvorenja, boja, osjećaja, prepreka i životnih lekcija nalazi se na ovim bajkovitim proplancima. Djevojčica Dorothy sasvim se nenadano zatekla u zemlji Žvakača i žarko se želi vratiti kući. Put do kuće može biti nezaboravna avantura ispunjena velikim životnim spoznajama i neobičnim prijateljstvom sa Strašilom, Lavicom i Limenkom. Ova klasična priča zagrijat će srca kako mladih tako i svih odraslih svojim duhom fantazije isprepletene mističnošću. Poruka koju predstava nosi zasigurno je vezana za svakidašnje životne prepreke.

U predstavi igraju: Ajna Kurtodža, Vedran Batinić, Katarina Laštro, Nadine Vuleta, Nera Akrap, Patricija Ćosić, Dunja Milinović, Iva Subašić, Mia Vujica, Bojana Bošnjak, Doris Ćosić, Petra Golub i Nika Franc. Predstavu je režirao Marko Mirković, koji ujedno potpisuje i adaptaciju teksta Lymana Franka Bauma. Tehnička potpora je Nikola Lujić, a izvršni producenti predstave su Dario Plavčić, Ivan Sajević i Bojan Petrović. Grafičku pripremu plakata uradio je Borislav Sučić.

Kopirati
Drag cursor here to close