Velika scena

Premijera ''Novo normalno show'' u petak u NPM-u

''Smatram zapravo da kazalište i jeste mjesto gdje ćemo određene ideje staviti na kušnju i na sud javnosti pa ćemo vidjeti da li će preživjeti ili ne'',
Kultura / Kazalište | 17. 02. 2021. u 14:16 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas je u Narodnom pozorištu u Mostaru održana konferencija za medije povodom premijere predstave ''Novo normalno show'' autora i redatelja Ivana Leme, a po motivima djela Íñiga Ramíreza de Hara ''Tvoje tajno oružje u borbi protiv neurotivog celulita''.

Premijerna izvedba bit će odigrana u petak, 19. veljače 2021. godine na Velikoj sceni NPM-a sa početkom u 20 sati, priopćeno je iz NPM.

''Iako svim kazališnim kućama slijedi borba za svakog gledaoca i za svaku popunjenu stolicu, radom na predstavi ''Novo normalno show'' i tretirajući temu kao što je čitav spektar društvenih i socijalnih pojava vezanih za pandemiju korona virusa i svega onoga što ona sa sobom nosi, od raznih teorija zavjere o porijeklu virusa a dalje i o tome da li je ili nije čitava pandemija u nečijoj službi, mi smo svjesno pristali na jedan rizičan pristup, na jedno sklisko polje osjetljivih društvenih tema ali nadamo se da će publika to znati prepoznati i da ćemo ipak iz svega ovoga kao kuća profitirati. Smatram zapravo da kazalište i jeste mjesto gdje ćemo određene ideje staviti na kušnju i na sud javnosti pa ćemo vidjeti da li će preživjeti ili ne, a u rukama publike je, populistički rečeno, najtočniji kantar koji će pokazati da li smo, kao sredina, spremni i otvoreni za određene ideje'', istakao je ravnatelj NPM-a Almir Mujkanović.

Umjetnički direktor Narodnog pozorišta u Mostaru Emir Spahić izrazio je zadovoljstvo zbog nastavka rada Narodnog pozorišta u punom kapacitetu.

''Sretan sam da smo nastavili raditi u punom kapacitetu, malo čudno izgleda povratak na scenu, kao neko ponovno uhodavanje nakon skoro godinu dana izbivanja zbog čudnih okolnosti. Dakako, tekst ''Tvoje tajno oružje u borbi protiv neukrotivog celulita'' je bio prijedlog još prošle godine da se radi, bio je na stolu i razmatran je, međutim kako je došla pandemija onda se pojavila i sama ideja od strane redatelja da se taj isti tekst aktualizira u potpunosti i stavi u kontekst novonastale situacije iz čega je nastao 'Novo normalno show''', rekao je Spahić.

Scenografiju predstave potpisuje Vesna Režić, kostimografiju Mirjana Zagorec, glazbu Zvonimir Dusper, a koreografiju Nataša Jekić i Danijela Mekić.Predstava se ne preporučuje gledateljima mlađim od 16 godina. Prva repriza predstave je već narednog dana 20.2.2021. godine.
Predstavać e bit odigrana uz poštivanje svih mjera i naredbi Krizog stožera FBiH koje su na snazi. Broj mjesta ograničen!

Ulaznice po cijeni od 10 KM su u prodaji na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati. Rezervacije na broj: 036/550-128, e- mail: [email protected] ili porukom u inbox na Facebook/Instagram stranici Narodnog pozorišta Mostar, priopćeno je iz NPM-a.

Kopirati
Drag cursor here to close