Magacin Kabare

''Prekvalifikovana'' Rabija Šuvalić i Neno Murić se konačno upoznali

Kultura / Kazalište | 17. 03. 2016. u 16:52 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rabija Šuvalić je sinoć u Caffe Clubu Gogo konačno ostvarila još jedan san i upoznala svog novog omiljenog pjevača Nenu Murića. Publika se odlično zabavljala i s oduševljenjem pratila ovaj performansu.

Izvrsna glumica Sanela Krsmanović-Bistrivoda koja igra Rabiju Šuvalić, bivšu ''šalterušu'' u potrazi za novim poslom, potpuno je osvojila sarajevsku publiku u izvedbi ovosezonske predstave ''Prekvalifikovana''.

Rabija je period bez posla iskoristila da otkrije različite talente ali i da upozna omiljene pjevače. Prije pet godina upoznala je Armina Muzaferiju a u međuvremenu zavoljela i Nenu Murića. Kako ga je zavoljela tako se u njoj pojavila i neopisiva želja da ga upozna. Ta želja joj se sinoć ispunila u kabaretu ''Prekvalifikovana'', a publika se izvrsno zabavljala uz Nenu i Rabiju.

''Sjajno je sinoć bilo biti dio ove predstave. Potrudio sam se da budem spontan i da odgovorim Rabiji koja je jednostavno sjajna. Publika divna, mnogo smijeha i zabave, istinski sam uživao i preporučujem svima koji nisu dosada gledali ''Prekvalifikovanu'' da obavezno dođu. Rabija se bavi aktualnim temama i ja ću sigurno ubuduće biti redovan gledatelj na svim predstavama Magacin Kabarea, a pojavit ću se opet i kao gost u ovoj predstavi'',  rekao je Neno Murić koji se oduševio šarmantnom i duhovitom Rabijom.

Iako bi se još jedan san nezaposlene šalterske radnice mogao ostvariti, onaj najvažniji i dalje ostaje neostvaren. Rabija je, baš kao i mnogi drugi, i dalje u potrazi za poslom, ali se ispostavlja da je za svaki prekvalificirana.

Sva izvođenja ove predstave su rasprodana do kraja ožujka, tako da će Magacin Kabare uz predstavljanje novog kabareta u travnju organizirati i dodatne termine za ''Prekvalifikovanu'' koja je zapravo nastavak najigranijeg i najpopularnijeg kabareta “Šalter 22” i “Majka nacije”.

Uz podršku Fondacije za scenske, muzičke i likovne umjetnosti Magacin Kabare predstavio je prvu u nizu kabaretskih predstava u kojima kroz različite umjetničke forme umjetnici iz različitih oblasti istražuju problem nezaposlenosti u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close