prvak drame HNK

Predstavom "Meštar" Velimir Pšeničnik Njirić obilježit će 40 godina svog glumačkog rada

Kultura / Kazalište | 11. 04. 2016. u 11:02 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijere predstave "Meštar", autora Nedjeljka Fabria i u režiji Velimira Pšeničnika Njirića, bit će održana u utorak, 12. travnja, s početkom u 20 sati, rečeno je na današnjoj konferenciji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru.

Navedenom predstavom glumac HNK Mostar Velimir Pšeničnik Njirić, prvak drame HNK u Mostaru, obilježit će 40 godina svog glumačkog rada.

Predstava "Meštar" nastala je u koprodukciji Matice hrvatske Mostar i Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru i dio je ovogodišnje manifestacije "Mostarsko proljeće 2016.".

Govoreći o tome zašto je odlučio da taj značajan jubilej obilježi predstavom "Meštar", koju je režirao i u kojoj igra i naslovnu ulogu, Njirić je istakao kako je riječ o izuzetno kvalitetno napisanom tekstu kojeg on, kako je dodao, rado govori i glumi.

''Radio sam s prijateljima, s kolegama i uspio sam bez skandala dovesti ovu predstavu do kraja'', kazao je Njirić te naveo kako je to bila zaista kvalitetna suradnja.

Čestitajući mu četrdeset godina uspješnog umjetničkog rada, njegove kolege glumci su istakli kako je zadovoljstvo raditi s njim te da se od njega može mnogo toga naučiti. Kazali su da bi uistinu bio izvrstan pedagog za mlađe ljude i da se nadaju kako će mladi glumci u budućnosti imati priliku da im Njirić prenese svoje znanje.

''Velimir Pšeničnik Njirić je radio ovaj posao i kad je spavao'', zaključio je glumac Robert Pehar.

Predstava "Meštar", drama iz sedamdesetih godina prošlog stoljeća, vječna priča o odnosu puka i umjetnika, kao i velikog vođe i umjetnika, smještena je u vrijeme života i smrti genija renesanse Michelangela Buonarottija, kipara, slikara, graditelja, pjesnika.

Osim redatelja Njirića, u predstavi igraju: Robert Pehar, Miro Barnjak i Angela Bulum.

Kopirati
Drag cursor here to close