Arhitektonski nakit

Predstavljen nakit u obliku najljepših arhitektonskih djela Mostara

Najljepši arhitektonski motivi Mostar večeras su u obliku Mostara predstavljeni na izložbi u Galeriji Rondo u Kosači.
Kultura / Kazalište | 10. 04. 2018. u 20:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon uspjeha s ilustriranom arhitektonskom bojankom u Mostaru je večeras predstavljena izložba nakita s arhitektonskim motivima.

Prstenja, naušnice, privjesci i broševi sa arhitektonskim simbolima Mostara privukli su značajan broj Mostaraca i Mostarki koji su prepoznali ovu divnu priču Nade Komadine i Martine Milićević koje djeluju pod brendom 'Fasada', a u suradnji sa sarajevskim zlatarom i arhitektom Tarikom Muskadićem.

Nakit se pravi isključivo od srebra.

"Večeras predstavljamo arhitektonski nakit s motivima Mostara. Ovo je nastavak projekta ilustrirane arhitektonske bojanke Mostara koju smo Gradu ponudili u prosincu 2017. Bojanku smo radili u suradnji s mostarskom slikaricom Majom Rubinić. Martina i ja djelujemo pod brendom Fasada. Imamo veliku bazu arhitekture Mostara. Radi se o stvarnim fasadama Grada kroz sve faze svog postojanja. Iz baze smo uzeli pet motiva za projekt arhitektonskog nakit. Interesantno je urbanizam jednog grada ima: čipku Starog grada, koja se nadovezuje na čipku na Rondou tamo gdje su u Mostaru prvi urbanisti postavili ulice grada. Znači, imate pravolinijski Rondo i čipku Starog grada. Sve se može naći u obliku, prstena, privjesaka, broša i naušnica", kazala je Nada Komadina jedna od autorica arhitektonskog nakita.

Da je ovaj nakit vrijedna uspomena i da za ovakvo nešto ima prostora uvjerena je i Martina Milićević.

"Nakon uspjeha s bojankom, nadamo se da će nakit istim tragom ići. Radi se o originalnom suveniru koji se proizvodi kod nas. Malo je ekskluzivniji od bojanke, ali smatramo da ima prostora za ovakvu vrstu nakita", kazala je Martina Milićević.

 

Kopirati
Drag cursor here to close