Narodno pozorište Mostar

Predstavama ''Alfa Beta'' i ''Anđeli Babilona'' obilježava se Svjetski dan kazališta

''Alfa Beta'' se bavi bračnim odnosima, odnosima u obitelji uopćeno propitujući instituciju braka sa pozicije izbora ulaska ili ne u ovu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i što sa sobom kroz vrijeme brak nosi.
Kultura / Kazalište | 25. 03. 2019. u 12:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetski dan kazališta, 27. ožujka, obilježavaju kazališne kuće širom planete različitim programima, kao i čitanjem tradicionalne međunarodne poruke uoči izvođenja predstava. Međunarodnu poruku, na poziv Međunarodnog pozorišnog instituta (ITI), piše kazališna ličnost svjetskog ugleda. Autor ovogodišnje poruke je Karlos Seldran (Carlos Celdrán) kazališni redatelj, dramaturg, dramski pedagog, i profesor.

Narodno pozorište Mostar ovaj datum će obilježiti izvedbom predstave ''Alfa Beta'' koja je nastala prema tekstu E.A. Whiteheada, u režiji Saše Oručevića.

Da li u svim bračnim i životnim fazama osjećamo onu platonsku ljubav i zanos kao na početku veze ili to može prerasti u nešto drugo i šta je to? Ključno pitanje je, koliko ostajemo svoji kroz vrijeme, koliko smo dužni ostati vjerni sebi a koliko instituciji braka, i kako nas to oblikuje.

U predstavi igraju: Fatima Kazazić i Saša Oručević, a scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka. Predstava počinje u 20 sati, a ulaz je besplatan.

U petak 29. ožujka s početkom u 20 sati na repertoaru NPM-a je prva repriza predstave ''Anđeli Babilona'' Mate Matišića, u režiji Admira Glamočaka.

Foto:PR /   

Predstava ''Anđeli Babilona'' propituje duboke intimne granice do kojih smo kao pojedinci spremni ići kako bi izbjegli direktnu konfrontaciju s nadređenim autoritetima, odnosno, koja je cijena našeg konformizma? Jesmo li spremni odreći se sebe zarad pozicije i fabriciranog ugleda u društvu? Interesantna, uzbudljiva i energična komedija koja na ironičan i duhovit način prikazuje ono s čime se, zapravo, svakodnevno susrećemo i suočavamo.

Glumačku postavu čine: Admir Glamočak, Ajla Hamzić, Emir Sejfić, Emir Spahić, Jasmin Krpo, Mirsad Elezi i Amela Kreso. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Lejla Hodžić, a muziku Dino Šukalo.

Cijena ulaznica za prvu reprizu predstave ''Anđeli Babilona'' iznosi 10 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close