Moj prijatelj Bumbi

Poruka mostarskih lutkara: 'Ne smijemo dopustiti da odrastemo'

''Nemojte odrasti u onome smislu u kojem se današnje odrastanje to smatra, nemojte se otuđiti od drugih ljudi, ostavite dio djeteta u sebi i mislim da će nam svima biti bolje.''
Kultura / Kazalište | 19. 02. 2019. u 11:05 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Konferencija za novinare Lutkarskog kazališta

''Svi mi imamo u sebi jedno dijete koje s vremenom potisnemo, ali trebali bismo dopustiti da se cijeli život to dijete u nama i dalje igra, jer što je život ako nemamo sreću, ljubav i prijateljstvo'', rekao je splitski redatelj i glumac Siniša Novković uoči premijere predstave ''Moj prijatelj Bumbi'' koja će biti izvedena 21. veljače u 19 sati u suradnji s Lutkarskim kazalištem u Mostaru.

''Moj prijatelj Bumbi'' je dramska predstava koja priča o djevojčici Lei koja odrasta sa svojim zamišljenim prijateljem s kojim proživljava vesele, ali i najteže trenutke kroz svoje odrastanje.

Foto: Bljesak.info / Redatelj predstave Siniša Novković 

Redatelj Novković koji je napisao i glazbu i tekst za ovu predstavu je naglasio da je izuzetno zadovoljan radom s glumcima Lutkarskog kazališta Mostar, te smatra da su stvorili predstavu koju će kako djeca tako i odrasli uživati gledati.

''Poruka ove predstave je jasna, nemojte odrasti u onome smislu u kojem se današnje odrastanje to smatra, nemojte se otuđiti od drugih ljudi, ostavite dio djeteta u sebi i mislim da će nam svima biti bolje'', smatra Tibor Oreč koji će utjeloviti lik Bumbija.

Foto: Bljesak.info / Predstava je predstavljena novinarima
Foto: Bljesak.info / Konferencija za novinare Lutkarskog kazališta Mostar

Ravnateljica Lutkarskog kazališta Mostar Ružica Bošković istaknula je da je uvijek čarolija stvoriti nešto novo s kolegama, te da je ljepota ovog posla imati dijete u sebi i imati nekog svoj Bumbija uvijek kraj sebe.

''Djeca ne trebaju dopustiti roditeljima da odrastu'', zaključila je ravnateljica Bošković.

Glumci koji su utjelovili likove u predstavi Anela Planinić, Marta Haubrich i Ivan Nevjestić izrazili su izuzetno zadovoljstvo radi suradnje sa splitskim redateljem s kojim su razrađivali razne ideje te se nadaju daljnjoj suradnji s njim.

Nakon premijere koja će se održati četvrtak, 21. veljače u 19 sati u Lutkarskom kazalištu Mostar, prva izvedba nas očekuje subotu 23. veljače u 11 sati.

Foto: Bljesak.info / Ravnateljica Lutkarskog kazališta Mostar
Foto: Bljesak.info / Plakat predstave
Kopirati
Drag cursor here to close