Publika je uživala

Predstava 'Smak svita', iz Gradnića na festivalu Fedra

Prema tekstu Dragana Komadine, u režiji Roberta Pehara glumci iz Gradnića predstavili se sa predstavom ''Smak svita''.
Kultura / Kazalište | 17. 07. 2018. u 08:17 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gradnići malo mjesto u Hercegovini sa velikim teatarskim talentom već nekoliko godina na festivalu Fedra kupe simpatije publike. Njihovu ekipu čine mladi ljudi, zapravo stanovnici mjesta Gradnići. Na sceni se vidi njihovo uživanje u teatarskoj umjetnosi.

Dramska skupina koja je velike uspjehe postigla triologijom predstava o životu fra Didaka Buntića: „U godinama gladi“, „Učiteljice“ i predstava koja se predstavila na ovogodišnjem festivalu Fedra „Smak svita“.

Radnja se događa u kući 1917., gdje pratimo prvu noć dječaka koji je u humanitarnom konvoju spašavanja gladne djece iz Hercegovine u pratnji fra Didaka Buntića stigao u Bapsku, te danas, gdje jedan njegov vršnjak ima sasvim druge, ali jednako važne izazove u odrastanju.

Publika je uživala u scenskoj igri mladih glumaca, koji su uz Roberta Pehara publici ispričali ovu divnu priču i pokazali važnost lika fra Didaka Buntića, kako za njihovo mjesto, tako i za jednu epohu života u mjestu Gradnići.

Biljka i Cvaja u Bugojnu na festivalu Fedra, inače prijatelji našeg, od nedavno diplomiranog glumca Senada Milanovića. Marko Vukosav Biljka i Aleksandar Runjić Cvaja rekli su da je Bugojno prelijep grad, grad koji ih je objeručke zagrlio, grad koji će i dalje posjećivati, kad god budu imali priliku. (Rubrika iz Biltena br. 4).

U utorak u četvrtoj festivalskoj noći stiže predstava iz Trebinja. Gradsko pozorište Trebinje sa predstavom „Sluge“, u režiji Željka Miloševića na programu festivala je od 20:30 sati u Pozorišnoj dvorani.

Ostale informacije pronađite na stranici KSC-a, facebook stranici, Instagram profilu Teatra Fedra, te facebook stranici Teatra Fedra.

Kopirati
Drag cursor here to close