HNK Mostar

Pozvani ste na Redateljsku večer: Pogledajte predstavu Identitluk

Na slijedećoj Redateljskoj večeri , koji će se održati 24.02.2020. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar sa početkom u 20.00 sati, pogledat ćemo predstavu ''Identitluk'',redateljice Tanje Miletić - Oručević
Kultura / Kazalište | 24. 02. 2020. u 08:20 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Redateljsko večer ima za cilj obogaćivanje obrazovnog procesa i promociju kulture i pozitivnih vrijednosti vezanih za kulturu.  Kroz ovaj projekat želimo upoznati učenike srednjih škola sa filmom i kazalištem kao medijem, sa dostignućima domaćih filmskih i kazališnih redateljica i redatelja, povezati film i kazalište sa obrađivanim školskim sadržajima, upoznati ih sa režijom kao profesijom i doprinijeti stvaranju navike odlaska u kazalište i kino. Jedan od ključnih ciljeva projekta je povezati raznovrsne javne, kulturne i obrazovne institucije na polju kulture te postići usistemljavanje ovakvog tipa suradnje'', navode iz Udruženja redateljica i redatelja u BiH. 

Na slijedećoj Redateljskoj večeri , koji će se održati 24.02.2020. godine u Hrvatskom narodnom kazalištu Mostar sa početkom u 20.00 sati, pogledat ćemo predstavu ''Identitluk'',redateljice Tanje Miletić - Oručević sa kojom će srednjoškolke i srednjoškolci poslije predstave razgovarati.

Predstava ''Identitluk'', nastala u suradnji Hrvatskog narodnog kazališta u Mostaru, Narodnog pozorišta u Mostaru i Studija za izvedbene umjetnosti te pod pokroviteljstvom BHRI (Bosnia & Herzegovina Resilience Initiative), premijerno je izvedena u srijedu navečer na sceni HNK Mostar.

Nastala je po motivima eseja Amina Maaloufa „U ime identiteta“, režiju potpisuje Tanja Miletić Oručević, a dramaturgiju Dragan Komadina.

U njoj igraju: Jelena Kordić Kuret, Ivan Skoko i Ivo Krešić iz HNK Mostar, Ajla Hamzić, Amela Kreso i Fatima Kazazić Obad iz NP Mostar te gostujući glumci Dražen Pavlović i Nedim Malkočević. Scenografkinja I kostimografkinja je Sabina Trnka, a autor glazbe Husein Oručević.

U ovom satiričnom komadu suočavaju se dominantni bosanskohercegovačke identiteti u okviru jednog seminara o pomirenju koji se izravno referira na spomenuti Maaloufov esej. Postavlja se konkretno pitanje što nama u sredinama u kojima živimo znače Maaloufove riječi i ideje te se kroz niz improvizacija pokušava dati odgovor na njih.

Kopirati
Drag cursor here to close