Pozorište lutaka Mostar

Život je prekratak, volite i budite voljeni!

''Predstava govori o tome koliko čovjek ima vremena da učini nešto u životu, pa je zanimljivo što se ta simbolika poklopila sa nekim stvarima koje se ovdje događaju.''
Kultura / Kazalište | 26. 02. 2019. u 11:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Život ne treba tratiti uzalud, ne treba ga olako shvaćati zašto danas jesmo, a sutra nismo'', objasnila je poruku predstave 'Bajka o izgubljenom vremenu' Tamara Kučinović iz Osijeka, koja potpisuje istoimenu predstavu čija će premijera biti izvedena 28. veljače s početkom u 19 sati u Pozorištu lutaka Mostar.

Predstava s važnom porukom

Nagrađivana redateljica iz Osijeka naglasila je da joj je bilo zadovoljstvo raditi sa glumcima iz Pozorišta lutaka u Mostaru, te se nada da će ovom predstavom uspjeti poslati neke poruke gledateljima. 

''Predstava govori o tome koliko čovjek ima vremena da učini nešto u životu, pa je zanimljivo što se ta simbolika poklopila sa nekim stvarima koje se ovdje događaju te se nadam da će to rezultirati nekim pozitivnim događajem'', rekla je Tamara Kučinović. 

Jedna od glumica u predstavi Nina Popović istaknula je deficitarnost u glumačkom smislu, jer je iz Pozorišta otišlo dvoje glumaca na bolovanje.

''Nadam se da će se uskoro vratiti i da će naše Pozorište zasjati u boljoj energiji u odnosu na sadašnju situaciju kada ima mnoštvo problema'', kazala je.

Pozorište u nevoljama

Direktor Pozorišta lutaka Edin Kmetaš zahvalio se Tamari Kučinović na suradnji koja je, ističe, bila temeljena na strpljenju i razumijevanju te ukazao na probleme u kojima se nalazi ova teatarska kuća.

''Naša skupina je premala da bi unaprijedili rad ove institucije, neophodna su nam nova radna mjesta, novi mladi ljudi koji će donijeti neku novu energiju u ovu djelatnost. Godinama ulažemo u kvalitetan program što rezultira brojnim nagradama, ali od grada Mostara očekujemo razumijevanje i pomoć'', naglasio je.

Zbog nedostatka sredstava, kako kaže, Pozorište će na repertoaru imati samo ovu jednu predstavu te su se već angažirali na obnovi prostorija obzirom da godinama ništa nije učinjeno po tom pitanju.

Podsjećamo, predstava 'Bajka o izgubljenom vremenu' bit će izvedena u četvrtak 28. veljače, a prva repriza premijere moći će se pogledati u nedjelju, 3. ožujka od 11 sati u Pozorištu lutaka Mostar. Predstava govori o jednom dječaku koji zbog svoje neke osebujne ličnosti, ali i zbog svoje sramežljivosti, inteligencije i sposobnosti koje nije u mogućnosti ostvariti svoje ciljeve i zbog toga mu jedan nevjerojatan trenutak promjeni život, te on postaje starac koji traži ljubav svog života jer se nikada nije imao hrabrosti voljeti nekoga i biti voljen.

Kopirati
Drag cursor here to close