Aldijana Šteta

Pozorište demantira: Dobila otkaz zbog nerada

''Aldijana Šteta dobila je otkaz jer je odbijala izvršiti više radnih zadataka iz opisa radnog mjesta, a koji nemaju veze s plaćanjem računa koje je ista dostavila redakciji Klix-a'', tvrde u demantu Narodnog pozorišta
Kultura / Kazalište | 14. 04. 2021. u 12:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šefica računovodstva Narodnog pozorišta u Mostaru Aldijana Šteta tvrdi da je ostala bez posla jer nije željela platiti račune bez pokrića, među kojima je i 3.000 KM koji se odnose na financiranje izborne kampanje SDA, čiji je član direktor tog kazališta Almir Mujkanović.

Pozorište je poslalo demant na ovu vijest, koji prenosimo u cjelosti:

Aldijana Šteta dobila je otkaz jer je odbijala izvršiti više radnih zadataka iz opisa radnog mjesta, a koji nemaju veze s plaćanjem računa koje je ista dostavila redakciji Klix-a. Razlozi su navedeni u samom otkazu čiji sadržaj ista krije jer raskrinkava njene laži.

Svi računi koje je imenovana problematizirala su dostavljeni Službi unutarnjeg nadzora Grada Mostara koja je na zahtjev gradonačelnika izvršila kontrolu, te su ustanovili da su navodi Aldijane Šteta netočni. To što radnica nije upoznata da Narodno pozorište radi određene manifestacije, u ovom slučaju „Mostarsko ljeto 2020“, u kojem periodu je ista bila na godišnjem odmoru, te da po istom osnovu nastaju i troškovi, samo je znak koliko je neupućena i osiona bila. Dovoditi Narodno pozorište i bilo koju političku partiju u vezu, a u ovom slučaju SDA čiji član je Aldijana Šteta, je izvan svakog razuma i krajnje zla konstrukcija s namjerom da uništi dignitet ove kuće.

Godinama potkradala pozorište

Netočni su navodi da je bilo tko zaposlen na „njeno mjesto“ jer računovodstvene poslove za Narodno pozorište Mostar obavlja ovlaštena agencija Amal doo Mostar, temeljem Ugovora o obavljanju knjigovodstvenih usluga broj 27/21 od 26.1.2021. godine, ugovor redakciji dostavljamo u prilogu.

Upravo je navedena agencija ušla u trag krađi i kriminalu koje je godinama Aldijana Šteta radila na štetu Pozorišta, o čemu je sačinjena i službena zabilješka dana 12.2.2021. godine. Kao dokaz, dostavljamo predmetnu zabilješku u prilogu.

Aldijana Šteta je otkaz dobila prije 3 mjeseca, točnije, 15.1.2021. godine a jedini razlog zašto sada izlazi u javnost jeste taj što je na svim relevantnim adresama (Služba za kulturu, Služba unutarnjeg nadzora, nadležno ministarstvo) dobila odbijenicu, odnosno, jer su svi uvidjeli da iznosi notorne neistine.

Jedina istina u cijeloj priči jeste ta da je Aldijana Šteta sistemski potkradala pozorište, sebi kupujući obuću u trgovini Astra doo te bijelu tehniku u trgovini Megamarkt doo Mostar sredstvima Pozorišta, te sebi godinama obračunavajući platu koja joj ne pripada, na koji način je oštetila ovu ustanovu za iznos od preko 11.000,00 KM.

Krivična prijava

Za ova nedjela, Pozorište je podnijelo krivičnu prijavu koja se vodi pod brojem T07 0 KTK 0028832 21 od 1.4.2021. godine te tužbu za naknadu štete koja se vodi pod brojem 58 0 P 232060 21 P od 26.2.2021. godine. Kao dokaze, dostavljamo tužbu te navedenu krivičnu prijavu, a kao vid osvete za ove radnje, upravo imamo laži iznesene u novinskom članku.

Transparentnost poslovanja

Kantonalna inspekcija rada izvršila je provjeru navoda Aldijane Šteta o navodnom nezakonitom zapošljavanju, pri čemu je ista (Inspekcija rada) utvrdila da su navodi apsolutno netočni.

Svi financijski izvještaji ove kuće, od dana preuzimanja dužnosti direktora Almira Mujkanovića, javno su objavljeni na našoj internetskoj stranici pa svako lice ima mogućnost izvršiti uvid u iste i poduzeti korake ako smatra da postoje nezakonitosti. Nakon što su nadležne službe Aldijani Šteta priopćili da su joj sve primjedbe neosnovane, posredno, da je otkaz osnovan i da iznosi neistine, imenovana se odlučila na medijski linč koji će rezultirati novom tužbom zbog narušavanja ugleda.

Također, umjesto objava i prenošenja neistina koje mogu voditi tužbama, pozivamo medije da osobno ili kod nadležnih službi provjere navode prije nego objave određeni članak.

Kopirati
Drag cursor here to close