4. studenog

"Mačak u čizmama" na sceni Pozorišta lutaka

Karte za ovu predstavu po cijeni od 4 KM mogu se nabaviti na blagajni Pozorišta lutaka sat vremena prije početka predstave.
Kultura / Kazalište | 02. 11. 2018. u 11:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju, 4. stdenog, u redovnom terminu, u 11 sati, Pozorište lutaka u Mostaru izvest će svoju predstavu „Mačak u čizmama“ u režiji Elzbiete Eysimont. Predstava je nastala prema poznatoj bajci francuskog pisca Charlesa Perraulta, a kreator lutaka i scenografije je poznati bugarski umjetnik Ivan Conev. Lutke je izradila Ivanka Getova, a u predstavi igraju Diana Ondelj Maksumić, Nermina Denjo, Serđo Radoš i Nedžasd Maksumić.

Ova predstava, dobitnica nagrada na mnogim lutkarskim festivalima, namijenjena je djeci uzrasta od četiri do deset godina. U njoj se promućurni i vješti Mačak, usprkos mnogim problemima, uspijeva izboriti da njegov gazda, siromašni mlinarov sin, postane bogati i priznati markiz Karabas, te da uspije oženiti princezu, kraljevu kći.

Na tom neizvjesnom putu pobjeđuju i strašnog Ljudoždera, čarobnjaka kojeg prevare i natjeraju da se pretvori u miša, kojeg lukavi Mačak tada pojede i tako on i njegov gospodar postaju vlasnici golemog i bogatog dvorca i svih Ljudožderovih imanja.

Karte za ovu predstavu po cijeni od 4 KM mogu se nabaviti na blagajni Pozorišta lutaka sat vremena prije početka predstave.

Kopirati
Drag cursor here to close