"Forum na šetnici/šetalištu"

Pozorište lutaka i Centar za kulturu predstavili svoju djelatnost Mostarcima

Predstavljanje kulturnog i umjetničkog potencijala dvije navedene mostarske ustanove nastavak je projekta "Forum na šetnici/šetalištu"
Kultura / Kazalište | 06. 06. 2018. u 20:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Fena / 

U okviru aktivnosti kandidature Grada Mostara za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine, Pozorište lutaka u Mostaru i Centar za kulturu Grada Mostara predstavili su svoju djelatnost u srijedu na Španjolskom trgu u Mostaru.

Djeca i roditelji isprobali su svoje vještine u animaciji lutaka, a tajne suvremenog lutkarstva otkrili su im glumci Pozorišta lutaka u Mostaru.

Redatelj i glumac Nedžad Maksumić kazavši kako je ovo izvrsna prilika da se građani Mostara bolje upoznaju i više druže, odnosno prilika da svi pruže onoliko koliko kulture Mostar treba.

Tijekom događaja na velikom LED ekranu prikazani su inserti iz predstava i fotografije iz bogatog arhiva te najstarije profesionalne lutkarske ustanove u BiH.

Centar za kulturu Mostara od sredine devedesetih godina prošlog stoljeća mostarskoj publici nudi brojne programe, izložbe, promocije knjiga, plesne i glazbene sadržaje, a u sastavu Centra je i Radio gradska mreža (nekadašnji Omladinski radio X) i portal Mostarski.ba.

Večeras je prezentirana njihova trenutna produkcija koju predvode Plesni studio MoStars i ansambl Mostarske kiše.

Izuzetne koreografije koje je sa svojim mladim plesačicama pripremila voditeljica i koreografkinja Mo Starsa Nataša Jekić na Španjolskom trgu samo su dio rada koji je nagrađivan na brojnim plesnim smotrama širom regije. Uz njih, svojim su popularnim pjesama program obogatile i Mostarske kiše.

Jekić je u izjavi novinarima izrazila zadovoljstvo večerašnjim okupljanjem na Španjolskom trgu, posebice jer je, kako je rekla, kultura u Mostaru marginalizirana, a Centar za kulturu zajedno s drugim kulturnim ustanovama bori se s tim problemom.

Predstavljanje kulturnog i umjetničkog potencijala dvije navedene mostarske ustanove nastavak je projekta "Forum na šetnici/šetalištu" koji se održava svake srijede s ciljem upoznavanja što većega broja stanovnika Mostara s procesom kandidature Mostara za Europsku prijestolnicu kulture.

Kopirati
Drag cursor here to close