Narodno pozorište

Poklon Mostaru: Za izvedbu predstave 'Neće biti smak svijeta' ulaz slobodan

Predstava koja propituje i ukazuje na prave životne vrijednosti.
Kultura / Kazalište | 20. 01. 2020. u 12:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

I ovaj tjedan  u Narodnom pozorištu u Mostaru je u znaku obilježavanja jubilarne 70. pozorišne sezone, pa tako će u subotu, 25. siječnja u Studiju 64 u 20 sati biti odigrana predstava "Neće biti smak svijeta" autora i redatelja Adnana Lugonića, a na koju je ulaz besplatan!

Riječ je o intimnoj obiteljskoj drami, dvije sestre i ocu, njihovim međusobnim odnosima, strahovima i problemima zbog njihove udaljenosti, o gubitku sjećanja, teretu prošlosti i teretu nasljeđa, o strahovima i nadanjima mladih; o krivici i preživljavanju; o intimnom smaku svijeta pojedinca i nadi. Predstava koja propituje i ukazuje na prave životne vrijednosti. Glumačku postavu čine Šerif Aljić, Ajla Hamzić i Dina Mušanović. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Sabina Trnka.

''Ukucajte na googleu 'smak svijeta' i sigurno ćete naći neku vijest koja vrlo pouzdano tvrdi kako će baš taj dan biti smak svijeta. Tim slijedom bismo došli do zaključka da je svijet konstantno na svom kraju, ali eto, nekako uspijeva da preživi. I životari tako svijet dan za danom, i to njegovo životarenje najbolje znamo mi koji jednako preživljavamo zajedno s tim svijetom, a opet daleko od svijeta u nekoj Bosni i Hercegovini koja kao da je zaglavila u smaku tj. mraku. Pod okriljem tog smaka se dešava i ova drama, odnosno predstava. Čim je tu drama, znači da se likovi baš previše i ne osvrću na taj smak, već se bave sobom, krajnje sebično, kao da će svijeta uvijek biti. I mi koji svakodnevno preživljavamo višestruke smakove, sumnjamo da će biti tog konačnog smaka svijeta, ali ne možemo biti sigurni - smak je uvijek tu negdje. Jer taj konačni se ogleda u malim svakodnevnim. Tako i likovi u ovoj drami, pod neprekidnom prijetnjom konačnog kraha svijeta, pokušavaju da spase i obnove svoj - onaj koji se dešava između četiri zida, za trepezarijskim stolom'',  zapisao je o predstavi autor i reditelj Adnan Lugonić.

Ulaz slobodan, a preuzimanje ulaznica moguće je na blagajni NPM-a svakim radnim danom od 9 - 14 sati.

 

Kopirati
Drag cursor here to close