Narodno pozorište Mostar

Poklanjamo ulaznice: ''Ćelava pjevačica'' u petak u 20 sati u Narodnom pozorištu Mostar

Kultura / Kazalište | 21. 09. 2017. u 09:53 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najnovija predstava Narodnog pozorišta Mostar ''Ćelava pjevačica'' (Eugène Ionesco / režija: Lajla Kaikčija), čijom premijerom je svečano otvorena nova umjetnička sezona 2017 / 2018 u NPM-u, bit će izvedena na Velikoj sceni Narodnog pozorišta Mostar u petak, 22. rujna u 20 sati. Cijena ulaznice je 7 KM, s popustom 3,50 KM.

Bljesak.info u suradnji s Narodnim pozorištem Mostar, svojim čitateljima POKLONIO je tri paketa po dvije ulaznice za predstavu ''Ćelava pjevačica''. Najbrži su bili Maja Tahirović, Maja Tomić i Edin Malović. 

O čemu razgovaramo i slušamo li se međusobno? Pričamo li samo u prazno, bez ikakve nade da će se barem nešto promijeniti? Možemo li mi nešto promijeniti ili je sve dovedeno do apsurda, pa i riječi koje izgovaramo, vrijeme koje prolazi, život koji stoji? Primjećujemo li kazaljke sata, čujemo li otkucaje? Jesmo li postali karikature u vlastitim životima? Pogledajte ''Ćelavu pjevačicu'' i razmislite.

''Kao i Jonesko, mi, ekipa predstave željeli smo kroz 'Ćelavu pjevačicu' efektom 'čudnovatog', ironijom, non-sensom, karikaturom izraziti svoj protest protiv društva u kojem živimo i stanja u kome se nalazimo. 'Ćelava pjevačica' ismijava nepresušnu potrebu naroda da stalno govori, o svemu ima mišljenje i bude u toku svih dešavanja - najčešće i najbanalnijih. Govor se dovodi do apsurda. Riječi gube smisao. Misao devalvira. Sve dok glas izlazi iz grla govor ne prestaje. I tako u nedogled. A svaki vid akcije, djelovanja izostaje. I to neko koristi. Jedni iznutra, drugi izvana. Da li govorim o životu ili o predstavi? Svejedno. Na žalost, Joneskov besmisao nigdje nije smislenije postaviti nego u Mostaru. Vođena mišlju da će neki novi klinci po prvi put vidjeti Joneskov komad u teatru i možda biti isprovocirani njime (kakogod) te odluče se, konačno, na neki vid djelovanja... To je jedini način izlaska iz apsurda koji živimo”, zapisala je o predstavi rediteljica Lajla Kaikčija.

Adaptaciju i dramaturgiju predstave potpisuje Adnan Lugonić, scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka. U predstavi igraju Emir Sejfić (g. Smit) , Maja Zećo (gđa Smit), Emir Spahić (g. Martin), Dina Mušanović (gđa Martin), Andrea Aković (Meri) i Saša Oručević (vatrogasni kapetan).

ULAZNICE
Ulaznice za predstavu “Ćelava pjevačica” možete kupiti na blagajni Narodnog pozorišta Mostar svakim radnim danom od 9 - 14 sati ili rezervirati na telefon 036/550-128.

Cijena ulaznice: 7 KM, s popustom za učenike, studente i penzionere 3,50 KM.

Na dan igranja predstave blagajna je otvorena od 9 do 14 sati te od 18 do 20 sati.

Kopirati
Drag cursor here to close