Mostar

"Presuda: Tiha likvidacija" na Memorijalnoj sceni 2532

Sead Đulić, sam na pozornici sa svojih 50 kutija od cipela, uredno poslaganih i označenih brojevima, govori publici upravo to – nemojte se nikada predati, prestati govoriti, nemojte se pokoriti – i u tome je njena neporeciva snaga i moć”.
Kultura / Kazalište | 09. 10. 2019. u 09:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

EMTeeM-ova predstava "Presuda: Tiha likvidacija" bit će izvedena u srijedu. 9. listopada na Memorijalnoj sceni 2532 s početkom u 20 sati. Bit će to 64. repriza ovog autorskog projekta Seada Đulića.

“Sam na pozornici, Sead Đulić prekapa po svom životu skupljenom u 50 kutija od cipela – sve su to fragmenti njegovog postojanja, segmenti njegovog rada, njegove čežnje, ljubavi i boli u tih su 50 kutija koje, po željama iz publike, vadi, otvara, i raspliće svoj život. I vesela i tužna, i tiha i mračna, ogrezla u smijeh i suze, predstava je to što nas pita i o svom vlastitom životu, jesmo li, kada je trebalo učiniti nešto, to i uradili ili smo se predali i pognuli glave, praveći se da ne primjećujemo što se oko nas zbiva. 

Sead Đulić, sam na pozornici sa svojih 50 kutija od cipela, uredno poslaganih i označenih brojevima, govori publici upravo to – nemojte se nikada predati, prestati govoriti, nemojte se pokoriti – i u tome je njena neporeciva snaga i moć”, napisao je o komadu kazališnih kritičar Mladen Bičanić,nakon izvedbe na festivalu “Kestenburg”.

Hrabra je to predstava koja, bez dlake na jeziku govori otvoreno, ne štedeći imena, ne zaobilazeći niti jedan detalj, a istovremeno sve potkrepljujući dokumentima.

Kopirati
Drag cursor here to close