Online repertoar

Pogledajte komediju HNK Mostar „Chick lit“

Na 30. Pozorišnim/kazališnim susretima u Brčkom 2013. godine publika je „Chick lit“ proglasila najboljom predstavom u cjelini.
Kultura / Kazalište | 30. 04. 2020. u 11:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predstava „Chick lit“ praizvedena je u HNK Mostar 12. studenog 2013. godine, a posebnost predstave leži i u činjenici da prvi put nakon rata u njoj zajedno sudjeluju glumci iz skoro svih mostarskih pozorišnih i kazališnih kuća, što ovoj komediji daje epitet „svemostarske“ predstave. Možete je pogledati na YouTube stranici HNK Mostar.

„Chick lit“ Damira Šodana u režiji Tanje MIietić Oručević duhovita je i ironična groteska hrvatskog jet-seta i presjek stanja svijesti hrvatskog tranzicijskog društva koje je u osnovi vrlo slično našoj bosanskohercegovačkoj stvarnosti.

Mladi bračni par, od kojih je suprug novopečeni tajkun i industrijalac, a supruga jedna od uspješnih chick lit spisateljica, priređuje zabavu povodom izlaska njene nove knjige. Na partiju se pojavljuje cijela lepeza zanimljivih gostiju, koji se u dramskom rukopisu Damira Šodana promeću u arhetipove novouspostavljene društvene ljestvice.

Video: Damir Šodan // CHICK LIT // r. Tanja Miletić Oručević

Paralelno sa zabavom, ispred obiteljske vile prosvjeduju otpušteni uposlenici tvornice čiji je vlasnik suprug chick lit spisateljice. Kako party odmiče i pristižu novi gosti, postaje sve izvjesnije da će doći do sukoba „ulice“ s novopečenom aristrokracijom.

Na 30. Pozorišnim/kazališnim susretima u Brčkom 2013. godine publika je „Chick lit“ proglasila najboljom predstavom u cjelini. Stručni žiri 33. Pozorišnih/kazališnih igara u Jajcu 2014. godine dodijelio je Tanji MIletić Oručević nagradu za najbolju režiji, dok je Jelena Kordić Kuret nagrađena  „Malom liskom“ na 12. Međunarodnom festivalu komedije „Mostarska liska“ 2015. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close